Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Ali je lahko?

Ali je lahko?

Ponovno vam pišem v upanju, da mi boste lahko svetovali, ker se ne znam pravilno izraziti oz. ne vem kako naj napišem. Imam bolečine v spodnjem delu hrbtenice in desni nogi. Noga mi mrtvi, boli me podplat, koleno; oz. zadnji del noge vse do hrbtenice.
Spomnim se, ko sem bila majhna, nobenemu nisem mogla sedet na krilu, ker so dejali, da imam pri trtici eno vretence preveč. Tudi sama ne morem, oz. težko sedim na trdem stolu, ker čutim trtico. Hrbtenico oz. spodnji del hrbtenice so mi slikali v zdravstvenem domu. Slike so bile v mejah normale. Zdravnica me je napotila k ortopedu. Tam še nisem bila, ker me ne boli vedno. Boli me kadar se veliko gibljem. Takrat so bolečine hude. Stara sem 25 let in normalne postave. Občasno imam tudi hemoroide, oz. takrat, kadar se prisilim, da grem na potrebo. Za hemoroide sem sama kriva, ker ne jem takšno hrano kot bi morala. Ali je lahko vse to povezano?
Hvala za odgovor!

Spoštovani!

Ne morete imeti enega vretenca preveč, laho pa imate gibljivejšo trtico in vas zaradi tega boli. To bi še zlasti veljalo, če ste suhi, če ste hitro pridobili ali izgubili telesno težo.

Tudi zaradi zaprtja in hemeroidov lahko čutite bolečine v področju križa, vendar to, kar opisujete vi, verjetno le izhaja iz hrbtenice. Brez pregleda vam na vaše vprašanje težko bolj določno odgovorim.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close