Ali je kaj takega možno?
Pozdravljeni,
Zanima me, če je kdo zasledil ali so možne alergične reakcije na bele kompozitne plombe. Govorim o reakcijah tipa: zatekanje in ščemenje ustne sluznice in ustnic ter lupljenje in občutljivost ustne sluznice in ustnic. Vse to se mi je namreč začelo pojavljati/stopnjevati po menjavi amalgamskih plomb za bele plombe. Sicer se mi je že kdaj tudi pred tem lupila ustna sluznica, ampak sem to bolj pripisovala občasni pekoči ali vroči hrani ter drugim podobnim okoliščinam in občasnim poškodbam, ki nastanejo, če se človek v ustih kam ugrizne, pa potem rane ne pusti na miru. Nikoli pa še nisem doživela otekanja/ščemenja ustnic in čudaških zadev kot je sistematično, praktično vsakodnevno/celodnevno lupljenje celotne ustne sluznice.
Že nekaj časa tudi eksperimentiram s hrano oziroma pijačo in po dva tedna ne jem/pijem tega ali onega, pa se čisto nič ne spremeni ali izboljša. Ustnice so večino časa bolj ali manj otekle, boleče oziroma skeleče, notranjost ust pa ščemeča – poleg tega pa se, kot že rečeno, vse skupaj še lupi. No, tudi na zobno pasto sem že pomislila pa tudi ni videt kakega efekta po menjavi.
Glede na vse to me zanima tudi, če je mogoče (poleg drugih testov) kje naredit kak test specifično za alergijske reakcije na materiale iz katerih so moje bele plombe.
Če ima kdo kako podobno izkušnjo, pa je že ugotovil za kaj gre oziroma ali če kdo ve, ali je kaj takega sploh možno, bi bila zelo hvaležna.
Lep pozdrav.
Z bioresonanco lahko preveriš ali gre za alergijsko reakcijo na material iz katerega je bela plomba. Bi pa prej rekla, da gre za čišćenje živega srebra iz amalgama, ki se ga še največ sprosti pri menjavi plombe (hlapi!). Ali si ob menjavi plomb upoštevala protokol za razstrupljanje? Poskusi večkrat na dan za nekaj minut v ustih žvrkljati alge v prahu (z malo vode) in potem izpljuniti in dobro očistiti ustno votlino (alge npr. dobiš na avita.si kot tudi več informacij o samem protokolu).