Najdi forum

Ali je alkoholizem deden

Isto sem hotela povedat, pa me je Rok-1 vedno prehiti s podobnim odgovorom 🙂

Vedenjski vzorec? Se pravi,ko otrok vidi starše kako ga nazdravljajo?

to je res kriza, če morš toplo pivo pit ;)[/quote]

ja ane, to se tudi jaz prašam. Toplo pivo je zanj nekaj najslabšega. Ampak,ko ga rabiš je tudi toplo zgleda dobro:(

oče alkoholik, njegove štiri hčerke sovražimo alkohol, zase bi celo lahko rekla, da imam težave v življenju zaradi ničnostne tolerance do pijače.

Če upoštevamo tudi odvisnost od mon-a, je tule gor kar nekaj otrok alkoholikov![/quote]

Zakaj bi moral biti ravno otrok alkoholika?
Lahko je tudi otrok kadilca, narkomana, otrok ljudi zasvojenih s hrano, z odnosi…[/quote]

Večina otrok alkoholikov razvije odvisnost, če ni od alkohola je pa kaj drugega.
Moj ded je bil težek alkoholik, se ga je blazno nalival, ampak pri 80 je umrl zaradi pljučnice, ki jo je dobil, ko je ležal zaradi zlomljene noge. Moja mama je bila prikrita alkoholičarka in je skrivala flaše po omarah in imela histerične pijanske izpade, za katere pa nismo vedeli, da so posledica konzumiranja žganih pijač. Jaz sicer alkohol fizično težko prenašam in če ga malo preveč spijem, mi je grozno slabo, pa še želodec me boli še nekaj dni.
Zato sem razvila drugačno odvisnost, odvisnost od odnosov, ko si skušam ujeti moškega, za katerega je vsem jasno, razen meni, da ne bo nikoli moj, ker ima drugo, jaz sem pa samo priležnica, s katero se dobiva 1 x tedensko. To me grozno muči, 1000 x sem sklenila, da prekinem, pa me parkrat pokliče in pregovori.
Sem kot ene vrste pijanka, ki skuša ne piti, potem pa gre v gostilno med pijančke in ji ponudijo alkohol in potem se ga “zadanem”.
Večinoma smo vsi otroci alkoholikov bolani. Bolana je tudi cela slovenska populacija, ker ima 100.000 alkoholikov, Rugelj je predvideval 200.000 in bolani so vsi, ki živijo z alkoholikom, žena in otroci, pa velikokrat še vnuki.

Alkoholizem?

Če živiš v družini, kjer so nezdravi odnosi (alkohol, nasilje, sovraštvo, zaničevanje, prepiri itd.) zrasteš v bolano, strahopetno, manjvredno osebo. Bolana, strahopetna oseba rabi nekaj za korajžo. Alkohol je najboljši zdravilec strahu, poceni je in še nihče te grdo ne gleda. Pa smo tam. To je dednost. Kaj koga briga kako je za štirimi stenami. Sama svinjarija iz dneva v dan. V Sloveniji si “bolan”, če ne piješ alkohola. Na vseh prireditvah in zabavah si v posmeh. Kdo je pijanec? Tisti, ki pije in muči svoje družinske člane že ne. Če je v kakšni družini tega pa že preveč pa je tako kriva žena, ker je grda, lena, tečna, gobčna, se vlači, ne uboga. “Ženo gobec tepe”.
TO JE DEDNOST.
Pomoči pa ni.
BOLANA JE CELA SLOVENSKA POPULACIJA.
Ima kdo dokaz, da se motim?

Nekaj tega, kar pravite je res, nekaj velja v nekaterih primerih, malo pa ste tudi pretiravali in posploševali.
Kar ne pomeni, da primerov nasilja, pijančevanja in nezdravih odnosov ni preveč.
Ne samo, da imamo občutek, dejansko je 200.000 alkoholikov na 2 mio prebivalcev zelo veliko.
Ko pomisliš, da trpi vsaka tretja družina – nekatere bolj, druge manj – bi skoraj lahko rekli tako, kot ste vi.
Dobro ste povzeli gnev in nemoč, ki veje zaradi te težko ozdravljive bolezni.

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

New Report

Close