ALI JE ALKOHOLIK
Evo še jst Vam pišem.Saj sploh ne vem kako naj začnem.Z mojim sva poročena že dobrih 10let .Ko sva se spoznala mi je povedal da on doma spije kakšno pivičko,in me spraševal,če me to kaj moti.Jst sem mu povedala ,da če kakšnega spije, da me to res ne moti.Zdaj pa jst ugotavljam da tistih nekaj pride na število od 5-6 pivičk na dan.Drugega alkohola sploh ne konzumira ker mu ne paše.Nikoli ni nažgan prišel domov,svojo službo opravlja korektno in dosledno.Nikdar ne zamuja v službo ,je namreč zelo vestan in delovan človeček.Tudi Z OTROKOM SE UKVARJA VSAK DAN. ALI JE ALKOHOLIK?Hvala za odgovore.
zaskrbljena.
Če je ali ni zaradi 6 piv je težko odgovoriti. To bi bolje odgovorili tisti, ki se s tem ukvarjajo. Zato bom to pustila njim. Je pa res, da če človek dela (še posebej fizično) včasih ”rabi” pivo. Ker je osvežujoča in kot nekaka vsakdanja zadeva. Po mojem mnenju, če ne vidiš razike med tem, ko ne spije nič in med tem, ko spije 6 piv ne razumem zakaj bi te motilo? Če praviš, da je super oče in delaven se mi zdi, da ni potrebno, da se sekiraš. Ampak vseeno počakaj na mnenje nekoga, ki se o tem bolje razume…
Lahko si pomagaš z vprašalnikom http://www.nalijem.si/vprasalnik_za_samooceno_pitja/vprasalnik/ in poglej, kaj bo povedal, potem pa še več rečemo.
Če pa te zanimajo mnenja: meni se zdi 5-6 steklenic piva vsak dan absolutno preveč. Saj pije pivo namesto drugih bolj zdravih tekočin, ki jih telo nujno potrebuje. Če nič drugega ne upoštevam.
da ni potrebno, da se zenska sekira zaradi sestih piv na dan? to so trije (3) litri alkohola na dan..tak moski sploh nikoli ni trezen in ce ga ne poznas treznega, kako bi sploh lahko vedela, kako bi funkcioniral kot tak – trezen..med drugim to pomeni tudi nesmrdec (clovek, ki spije toliko piv definitivno zaudarja, obstaja pa moznost, da je zenska tudi na ta vonj ze navajena in ga zamenjuje z naravnim vonjem), nenevaren (s tremi litri sede v avto in po moznosti se vozi otroke – to je zame vsekakor nesprejemljivo) in se in se bi lahko nastevala..ne si zatiskat oci pred resnico, je pa res, da zelo boli in se je tezko sprijaznit z njo..in vem, da je najlazje potisniti glavo pod preprogo in se tolazit s tem, da je drugace vse v redu..saj ne vem, ce res vozi otroke okoli, to sem samo za primer napisala..kupi alkotest in ce (ko) napiha (ogroza lastne otroke, sebe in druge, astronomska denarna kazen in odvzem vozniskega so v primerjavi z ogrozanjem malenkosti)..naprej pa pride druga zgodba, se bom raje tukaj ustavila..ker ko se enkrat zaves, kaj je na stvari, preide odgovornost tudi nate, saj se ne mores vec izgovarjati na lastno nevednost..srecno..vsem