Ali jaz kaj ne razumem?
Imam partnerico in jaz očitno nekaj ne razumem. Pa gremo od začetka.
Prej sem bil v zvezi 6 let z eno žensko in vse se je moglo vrtet okrog njene lepote. Sej ne rečem, da ni dobr zgledala, ampak z leti se ti stvari malo zamerijo. Kje sem bil pa jaz in moje želje? Bila je starejša dve leti in me je non-stop komandirala.
Eno leto preden sva se razšla sem spoznal sedanjo partnerico. Ne, ni bila ljubezen ne prvi pogled. Sva se pa res velik pogovarjala. Ona mi je stala ob strani in vidno kazala, da bi rada, da sva par. Ali je bila ona takrat v zvezi, mi še danes ni jasno – o tem noče govorit. Skratka pri bivši mi je šlo počasi vse na jetre in sva se razšla.
S svojo sedanjo partnerico sva se še naprej družila (ona je 5 let mlajša). Na začetku nisem čutil, da bi lahko bila partnerja. Pogovori pa so naredili, da sva se po malo manj kot letu dni zbližala in zaljubila. Začetek je bil lep. Potem pa je zainteresiranost pri njej malo padla, a sva bila še vedno par. Večkrat sm ji to omenil pa je rekla, da je pravzaprav bolj zadržan tip ženske. Jaz pa sem čutil, da je bila pred najino zvezo in v začetku najine zveze nakako bolj dovzetna zame.
Drugače nekih večjih problemov nisva imela in sva ostala skupaj. Bila so potovanja za praznike (1. maj, dan reformacije in druge praznike). Poletje sva v večini primerov preživela skupaj
Ker sva oba stara okoli 30 let. Sem se začel letos za novo leto pri sebi spraševati, kdaj si bom ustvaril družino. Letos v začetku febrarja sva bila eno soboto spet zjutraj skupaj in sva se odločila za spolnost. Hotel sem vezti kondom, ker sva zmeri pri spolnosti uporabljala kondome. Takrat pa me je vpršala-A si ti ne želiš otrok? Jaz si jih. njena reakcija mi je bila tuja. Ravno takrat sem jemal neka zdravil in sem ji povedal, da ni ravno primeren trenutek delat na otroku.
O njenih besedah sem veliko razmišljal. Potem sem si pa mislil, da je ženska verjetno res malo sramežljiva. Da mi ne zna pokazati, da me ljubi. Od tistega dne dalje se je zopet začela obnašati enako kot prej. Letos v začetku marca sem se dobr pripravil in jo zaprosil, da se z menoj poroči. Pristala je, ampak zelo hladno. Rekla je – Ja v redu. Mislil sem, da bo bolj navdušena. Ni bila. Ker je njen odnos bil zopet enak kot prej in ker sem slišal, da se je še januarja letos dobivala s svojim bivšim – to so mi drugi povedali, sem si rekel, da je sedaj čas, da zadevo zaklučim po prvem maju.
Prvi maj sva preživela skupaj, kar sva že planirala od lani. Takoj po prvem maju sem imel poslovno zadevo v inostranstvu. Drugi dan v inostranstvu zvečer sem od nje dobil sms – Pogrešam tvoje zapeljive poljube od tam daleč (napisala je mesto, kjer sem bil). Na koncu je pripisala svoje ime. Na zadevo nism bil navajen, zato me je presenetla.
Po nekaj dneh, ko sem se vrnil domov me je vprašala, če sem se že dogovoril za predporočni seminar, ki ga organizira cerkev. Od kod sedaj ta zagretost?
Strah me je tega njenega čustvenega nihanja. Ali to še lahko vodi v dober prartnerski odnos in zdravo družino? Razen tega kar sem napisal, mi je drugače zelo všeč. Čutim, da bi jo lahko ljubil vse žvilejnje.
Odgovrite prosim samo resni.
Oto
V življenju ni garancije in včasih je treba biti pogumen.
Verjetno so ta čustvena nihanja del nje in se pripravi na to, da jih boš deležen vse življenje.
Morda si tudi sam nagnjen pretiranemu analiziranju. Morda kdo drug vseh teh fines sploh ne bi zaznal. Preveč razmišljanja je spravilo v grob že marsikatero obetavno zvezo, zato bodi pozoren na to.
Jaz sem med branjem tvojega zapisa do konca čakal, kdaj boš začel pisati o problemu. Na koncu sem ugotovil, da ga ni 🙂
Meni se zdi absolutno simpatično, celo romantično, da sta oba hkrati začela razmišljati o otrocih. Ona je pač izrazila to na nekoliko neroden način, verjetno ni vedela, kako bi se tega vprašanja lotila, pa je kar tako “ustrelila”. Kar te je šokiralo.
Ljubezen nikoli ni strastna od prvega do zadnjega dne. Po burnejših obdobjih se vedno umiri. Ne pričakuj, da bo vedno zagreta in tudi od sebe tega ne pričakuj. V partnerski zvezi je v prvem planu vsakdanje življenje in vsakodnevni problemi, partner je točno to kar beseda pomeni: partner. Nekdo, ki je tvoj zaveznik a tudi nekdo s katerim se moraš dogovarjat in sklepat kompromise.
Strast se ohladi in to marsikoga prestraši. Predvsem ne biti odvisen od strasti. Ljubezen je veliko več in veliko lepša kot strast. Je pa tudi bolj diskretna in manj opazna, še posebno kadar ni nobenih problemov. Ne ustvarjaj jih po nepotrebnem.
Jaz ne opazim nekega strasnega nihanja kot ga verjetno ti dozivljas in opazas. Ljudje itak skoz nihamo tako da do neke mere je to sprejemljivo. Obcutek sem dobil kot da se o pomembnih stvareh nic ne pogovorita, vsaj glede na tvoje pisanje. Kot da vsak razmislja pri sebi in tega ne izrazi drugemu. Nekega problema pa tudi sam ne vidim.