Najdi forum

Ali dovolj napreduje?

Punčko izključno dojim, vendar se je v 6 tednih zredila samo za 800g. Zdravnica nam je zato naročila, da se pridemo še enkrat stehtat čez 14 dni, da ugotovi, če bi bilo potrebno kaj dodajati. Nekje sem prebrala, da je dovolj, če se zredi za 450g na mesec, kar je presegla, zato ne vem kje je problem. Kakšne izkušnje imate ve?
Včasih se mi res zdi, da ob večerih ni toliko mleka, ker protestira ob prsih, čeprav mi je patronažna rekla, da je normalno, da je zvečer manj mleka, pa tudi da so dojenčki utrujeni in se jim ne da toliko vleči. Res ne vem več kaj naj si mislim.
Tina

Pozdravljena!!!

Ne vem, jaz se ne bi pretirano vznemirjala… Ali jo dojiš dovolj pogosto? No, tisto z mlekom v prsih je tako, da je občutek “mlečnosti” zvečer res mnogo manjši, čeprav ni mleka nič manj. Sama dojim že pet mesecev polno, brez vsakih čajev, vode…

Srečno, samo lepo pridno doji in bo dete zdravo…
Anita

Draga Tina , prav si prebrala, da se lahko dojenjcek zredi na mesec samo 45g, ali 110 g na teden in to je tista spodnja meja.Drugace pa, ce je z puncko vse v redu, torej , ce ti dosti ne joce in je drugace zadovoljna, ni nobenega problema.Dojenckov prirastek lahko meris tudi v kolicini polulanih plenic, ki mora biti pet do sest plenic na dan.ce pa te bo se vedno skrbelo, poskusi poklicati kaksno svetovalko za dojenje pri LLLI, pa te bodo pomirile.Poskusi biti odlocna pri pediatrinji, saj so vcasih ti nasi pediatri zelo sitni, kar se kalorij tice.Mojega fantka pri sestih letin in pol se vedno nenehno tehtajo, saj tehta 19,5 kg.Ze sest let imava probleme, ker pac ni v njihovih izracunih.Stalno ga dajejo v neke tabele in jaz sem se na zacetku zelo sekirala, da je podhranjen itd.NIc vec , sem si rekla, saj pac vsi ne morejo imeti iste kilaze in pac vsi ne pojejo enako.Torej zaupaj sebi in svojem otrocku in cim manj skrbi
Lp Mojca

Mojca, zivjo,
rasledila sem, da si dala nasvet naj pokliče svetovalko za dojenje
pri LLLi-imaš morda številko.
v naprej hvala

Slovenske skupine LLLI najdete na internetni strani:
http://www.prairienet.org/llli/WebSlovenija.html
kjer so vse kontaktne informacije.

LP,Kaja

Petra,
trenutno je kar nekaj svetovalk na dopustu. Doma so trenutno naslednje:
Mateja 01/ 51 24 574
Irena 04/ 51 08 001
Špela 02/ 25 12 411
Nataša 031/ 579 238

Vse informacije boš poleg naše uradne strani:
http://www.prairienet.org/llli/WebSlovenija.html
dobila tudi na med.over.net-ovih straneh:
http://med.over.net/klinicne_stroke/porodnistvo/dojenje/index.htm

LP, Karmen.

Petra, vidim, da so ti ze druge odgovorile,Upam, da si zadovoljna

Lp Mojca

Draga Tina,

sama imam podobne izkusnje. Ko sva imeli prvi mesec kontrolo, je bilo ugotovljeno, da sva “pridobili premalo teze”. Nato sva se morali hoditi na kontrolo vsak teden!!!, kjer so puncko tehtali. Pregledali so ji kri, bili sva tudi na ultrazvoku ledvic…Vsi rezultati so bili zelo dobri. Bila sem zelo obremenjena s to tezo, se danes opazam, da storim vse, da bi puncka le jedla.Ni marala nobenega adaptiranega mleka, kar pomeni, da sva se dobre štiri mesece izkljucno dojili in se hodili tehtati…Moram priznati, da sem bila že prav obsedena s to tezo, vsak teden me je bilo strah k zdravniku. KLicala sem tudi svetovalke za dojenje, ki pa so me dobesedno potolažile in opogumile, da naj kar tako nadaljujeva in da cisto zadosti dobivava na tezi (po tabelicah zdravnikov pa sva pac lovili spodno tezo)
Danes je moja puncka stara dobri dve leti, zdrava, živahna, (bolna je bila samo enkrat!!!potrkam na les), dojili sva se 14 mesecev,…

Zato je moje mnenje Tina (in tega se bom tudi sama drzala, ce bom imela se kaksnega otrocicka), ce je dojencek zivahen in je z njim cisto vse ok, se ne sekiraj!!!, cetudi malo manj pridobiva (vazno je, da ne izgublja na tezi)

To je moje mnenje…vso sreco in lepo se imejta
Blanka
Tina je pisal/pisala:
>
> Punčko izključno dojim, vendar se je v 6 tednih zredila samo
> za 800g. Zdravnica nam je zato naročila, da se pridemo še
> enkrat stehtat čez 14 dni, da ugotovi, če bi bilo potrebno
> kaj dodajati. Nekje sem prebrala, da je dovolj, če se zredi
> za 450g na mesec, kar je presegla, zato ne vem kje je
> problem. Kakšne izkušnje imate ve?
> Včasih se mi res zdi, da ob večerih ni toliko mleka, ker
> protestira ob prsih, čeprav mi je patronažna rekla, da je