Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Ali BICOM ugotovi pravi vzrok za alergijo?

Ali BICOM ugotovi pravi vzrok za alergijo?

Naš dveletnik ima že kar nekaj časa mozoljčke po ličkih, ni jih veliko in ne srbijo. Koža po telesu je BP. Zdravnica ga noče poslati na testiranje, ker jih je premalo, meni pa ne da miru. Sigurno je na nekaj alergičen. Sama sem že poskusila ugotoviti na kaj, pa mi ne gre najbolje. Dozdeva se mi, da je kriva postelja, vendar ne vem ali so krive pršice, morda lateks, prašek…… Sedaj 2x spiram, pa ni nič bolje. Takoj bi kupila drug jogi ali prevleko proti pršicam, samo kar tako na pamet se mi zdi pa škoda (Ko se je rodil, smo kupili nov jogi, tak navaden in mislim, da je iz lateksa. Kako naj vem, ali je iz lateksa, ali kje na jogiju to piše? Koliko stane BICOM in ali uspešno ugotovi vzrok za alergijo? Ali mi bolj priporočate, da grem samoplačniško do alergologa da ga testira? Res bi rada temu prišla do dna, zato pa sem zastavila cel kup vprašanj. Hvala.

moje osebne izkusnje in izkusnje sorodnikov in prijateljev kazejo na to, da je bicom zelo natancna diagnosticna metoda. vendar pojdi na testiranje k dobremu terapevtu, ker ni vse v metodi.

Spoštovana Jasmi, h komu ste šli? S 6-mesečnim dojenčkom sem bila v Kranju pri ge. Benčina in v Ljubljani v Reviti. Prva je ugotovila veliko alergenov, vendar koža ni dobra, druga ni ugotovila nič drugega, razen mleko, jajca, sladkor in arome. Dr. Žagarjeva v Podčetrtku je svaku rekla, da ga je pozdravila celiakije, ki jo ima od rojstva (čeprav ta vrsta ni ozdravljiva, ker nima v črevesju resic). Slednjo so v Zdravju zelo hvalili. Sama sem v dvomih o bicomu. Je vaš terapevt dober? Kdo je? Hvala lepa za odgovor.

imam slabo izkušnjo z bicom, tako da bi se na tvojem mestu odločila za samoplačništvo pri alergologu.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Počasi umira kdor postane suženj navade, ponavljajoč vsak dan iste poti, kdor ne zamenja prestave, kdor ne tvega in zamenja barvo oblek, kdor ne govori tistemu, ki ga ne pozna. Pablo Neruda

Tudi jaz imam slabe izkušnje in ne verjamem v BICOM, saj sem sam zapravila cerka 150.000 sit za zdravljenje, izboljšave ni bilo. Stara sem pa 20 let in imam že od malega atopični dermatitis.

BICOM bi svetovala samo tistim, ki so na primer alergični samo na eno stvar, ne na več. Ker potem hitro vidiš ali ti zdravljenje pomaga..

Za lajšave alergij bi svetovala kaka naravne kreme (jst uporabljam od Justa), pa bepanthen mazilo, kremo,.. v glavnem da ne draži kože..

Lp

aja, koliko stane bicom.. sam pregled (da ti ugotovijo na kaj si alergičen je 12 tisoč) – tam nekje, sem že malo pozabila:)), nato pa je vsaka terapija okoli 8 tisoč tolarjev.
Tko vam bom povedala, če nima kakšnih hudih težav, se ne sekirajte kaj veliko, ker nas je veliko takih, ki imamo z alergijami zelo hude. Alergolog lahko ugotovi samo nekaj standardnih stvari (na primer tiste ki so najpogostejše – mleko, pršice, prah, .. joj, ko bi ti vedela na kaj vse sem jst mislila da sem alergična :))

Lp, Katja

Tudi jaz sem šla k trem različnim bicom terapevtom, pa je vsak našel drugačne alergije, učinka pa nobenega, čeprav smo se držali diet kot pijan plota.

Ne priporočam.

cau. sem pozna, a ne.
nasa terapevtka je karin rizner iz ljubljane. mi smo vse alergije in bremenitve ze pozdravili.
sem pa slisala da je tudi ta iz podcetrtka dobra. vsaj na forumu jo hvalijo.

najlepša hvala. Bomo še pri njej poskusili.

New Report

Close