alernova da ali ne
lepo pozdravljeni,
imam šestmesečnega sinčka, katermu se je že pri dveh mesecih pojavil izpuščaj pod brado. na začetku je bilo to le nekaj pikic sedaj pa se to širi, srbi in zaradi praskanja postaja tudi krvavo. zdravnica mi je do nedavnega zatrjevala da je to normalno, da je to zaradi zatekanja hrane pod brado, zaradi potenja… danes pa mi je naročila naj kupim alernovo, ker obstaja možnost da je alergičen na mleko. na teste me ni naročila. jaz sem alernovo kupila in ugotovola da na zadnji strani piše da naj nebi tega mleka pili otroci, ki niso preobčutljivi na kravje mleko. zanima me ali naj dajem alernovo sinu ali ne. slišalal sem tudi, da lahko postane alergen, če daješ prilagojeno mleko “zdravemu” otroku.
hvala za odgovor
ja na teh mlekih je opozorilo da je primerno zgolj za otroke preobčutljive za KM. vendar pa ti je to mleko svetoval pediater zato ga v teh prim. otroku lahko ponudiš. zakaj vas ni najprej poslal na testiranje bi bilo treba vprašat njega, vendar je tudi res da vedno ne pokaže pri tako majhnih otrocih. da pa bi otrok ki bi dobival prilagojeno mleko kot je Allernova razvil preobčutljivostno reakcijo za navadno KM pa slišim prvič, se prej zgodi obrtano, namreč da otroku prezgodaj ponudimo KM.