Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija alergijsko vnetje črevesja

alergijsko vnetje črevesja

pozdravljena M/M, hvala za lepe želje 😉
Ema pridno pije Elemental brez okusa – dodajamo malo vanilije, ker je sicer okus res katastrofalen 🙁
Na dan popije cca. 2 do 2,5l (4 do 5 vrečk) in je res zelo pridna – od 8. oktobra je že na tej dieti pa do 20. januarja še ostaja, ko imamo kontrolno endoskopijo;
vmes nam (oz. uvozniku) je zmanjkalo hrane in je tri dni jedla le meso in koruzo, dobila je strašno reakcijo na koruzo, tako da smo nadaljevali le z mesom… po 20. januarju pa bomo začeli z uvajanjem živil, seveda ob pomoči Elementala; vendar se tega uvajanja že močno bojim 🙁

lp, T.

Za moje težave s črevesjem je danes dokazana krivda pomanjkanje disaharida presnavljanje laktaze, saharaze in maltaze -; kar pomeni prehod na specifično ogljikohidratno dieto; brez škroba, popolnoma vseh žit in s tem kruha ter testenin, krompirja, soje, seveda vseh vrst sladkorja, mleka in mlečnih izdelkov s siri vred, sladoledov, smetan, umetnih pudingov, nekaterih stročnic itd.; dovoljeno v glavnem le določena vrsta sadja, zelenjave in nepredelanega mesa s tem, da imam smolo, ker imam tudi dokazano alergijo na več vrst zelenjave kot so paradižnik, paprika,por, čebulo in težave z zelejnavo zaradi žolča; ima kdo kaj izkušenj s tovrstno boleznijo in dietami; hvaležna sam za vsak nasvet okrog tega;omenjena so mi bila tudi zdravila, ki se dobe le v tujini DigestZyme, je komu to poznano? LP

Nikar se bati uvajanja TT. Pri meni se je čisto lepo izšlo. Sicer sem dobila reakcijo na hruško in še par živil, ampak je potem vse lepo steklo. Zdaj lahko včasih pojem tudi kakšno stvar, ki je prej še pogledati nisem smela. Le pogumno dalje in boš videla, da bo vse uredu. Ema pa je res pridna, da tako dolgo vztraja brez težav.

pozdravljena M/M;
no čisto brez težav ni šlo, ampak gre pa z dobro motivacijo (Ema je zelo vesela, ker se je končno zredila pa povrh je pa še zrasla; +2kg in +2,5 cm v dveh mesecih) in sedaj lahko še bolj aktivno smuča, kar njej največ pomeni…
M/M, mi lahko prosim razložiš, kako si ti uvajala hrano?
si uživala po eno živilo nekaj dni in zraven pila Elemental, ali kako drugače? si uvajala najprej živila, ki ti prej niso povzročala težav?
ne vem, kje naj začnem – upam, da bo imela ing. Čampa dovolj časa zame 😉

Ema komaj čaka 20. januar, ker najbolj pogreša MESO in pravi, da si bo po endoskopiji najprej naročila pečenega piščanca!!!

lp in srečno 2009
T.

Tonka,

Super, da se je koncno nasel odgovor na tvoja vprasanja. Ni hujsega, kot ce si na papirju zdrav, dejansko pa vedno slabsi. Zelim ti veliko srece in predvsem potrpezljivosti.

Nika

TT uvajala sem po eno živilo naenkrat. In sicer eno živilo, en teden. In seveda zraven elemental. In ja, tudi živila, ki so mi povzročala težave smo uvajali, ampak nekaterih na mojo prošnjo ne. Vedno je tudi tako, da ko se živilo uvaja, če se slučajno spet začejo pojavljati težave, se pač preneha in pije elemental, potem pa ko je teden spet okoli, se začne uvajati novo živilo. In že uvajate sedaj in pa kaj uvajate?

Enako 😉

pozdravljena M/M,
mi še ničesar ne uvajamo, je Ema upala (in jaz z njo), da bo “po želji” dobila pečenega piščanca… pa je ostalo le pri želji
prejšnji teden (sreda) je imela kontrolno endoskopijo prebavil in dokler ne dobimo histoloških izvidov, Ema ostaja na Elementalu; Izvidi pa naj bi bili v treh tednih.
Hkrati pa čakamo tudi krvne izvide – testirati smo dali specifične IgEje najbolj pogostih alergenov (cca 20), saj bomo začeli s tistimi, na katere je alergija najnižja;

Hvala za pomoč in mnenja,
lp, T.

New Report

Close