Alergijski rinitis
Zakaj sprašujem? Zato, ker je mene osebna zdravnica dala na pregled v Topolšico. Namesto popolne obravnave so naredili le kožni alergijski test in spirometrijo.Ker je bila spirometrija v kviru normalnega, mi niso delali metaholinskega testa in obremenitvenih meritev. To je bilo vse ob sumu na astmo po naporu.
Če ti niso naredili vseh testov vztrajaj, da še vedno težko dihaš.Če imaš težave z dihanjem samo v času cvetenja, potem mogoče poskusiš s spiranjem nosu, kapljicami Nasaleze ali medinose napravico-o kateri se je že tudi govorilo na tem forumu.
Če težko dihaš ni nujno astma. Jaz sem imela sprva samo alergični rinokonjunktivitis, po 7 letih so pa pogruntali da imam astmo, Oz. se je razvila iz alergije. In dokler nisem imela astme, sem tudi težje dihala zaradi pelodov. Mogoče bi bilo potrebno menjati zdravila. Pojdi nazaj k osebni zdravnici in vztrajaj dokler ti ne bo boljše. Pa če te mora zato poslati na luno.
Verjetno tvoja alergija počasi prehaja v astmo. Vsakoletni stik z alergenom ne prizadane le nosne sluznice in obnosnih votlin, temveč nanj sčasoma reagira tudi spodnji del dihal, kar privede do astme. Ko se k solzenju in nahodu pridružita še dušenje in trdovraten kašelj – je to že nekakšen znak, da bo alergija prešla v astmo. Zato je že v tej fazi potrebna odločna borba proti znakom alergije, da bi tako do astme prišlo čim kasneje – ali pa sploh ne.
Hvala vam vsem za pomoč, saj veste kak so zdravniki, ne uapm preveč težit, ker potem izpade kao da si izmišljujem, saj, ko pridem tja pa mi poslušajo dihanje normalno diham, ampak mene to začne mučiti pozno popoldne,zvečer in ponoči, ne pa vedno! Drugače pa jemljem Zyrtec tablete-ko je ful hudo, Flixonase pršilo za nos in Livostin kaplice za oči. Pa vse je blo ok, dokler me lani ni začelo dušit, mene to prav mori!!! Sem mislila, da ta zdravila preprečujejo take zadeve? Očitno pa bo šlo vedno na slabše…:(((
veš kaj preberi svoj prvi post, napisala si pred časom, to pa zagotovo ni pred nekja meseci oz. kot pišeš sama v drugem postu pred 2 mes. drugič pa natančno opredeli. sicer pa če nisi zadovoljna z mnenjem strokovnjaka potem tudi z t.i. “laikom” ne boš. si morda že slišala da lahko zahtevaš drugo mnenje, pa če se nočeš izpostavljat pa pojdi v samoplačniško, saj jim ne rabiš pokazat prvega izvida, niti jim ne rabiš govorit da si že bila pri drugem zdravniku. samo ja v samoplačniški boš morala plačat. je to sedaj za tebe dovolj resen odgovor.
Glej, mene filozofija niti tolk ne zanima in mi ni za razgljabljat s teboj kaj je pred časom in kaj ni…tudi ne o tem koga naj še vprašam ali ne, to mi ti res ne rabiš dajat nasvetov!
Ker pa vidim, da res ni neke posebne resnosti tukaj oz. strokovnega mnenja, tudi ne bom pričakovala kaj pametnega, tako, da vas lepo zapuščam…se bom že znašla drugače :))) he he