Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija alergije, utrujenost – prosim za pomoč!!!

alergije, utrujenost – prosim za pomoč!!!

Pozdravljeni!

Pred kratkim so mi z epikutalnimi testi ugotovili nekaj alergije (vse rdečine oz. reakcije s po 5 mm premera oz. označeno s tremi plusi +++): alergijo na kravje mleko, na orehe in lešnike, na en kup cvetnih prahov, med njimi na brezo in ambrozijo (izvida trenutno nimam pri sebi) ter na pršice.

Iz teh alergij naj bi posledično izhajal tudi moj rinitis in s tem povezan sinuzitis (oboje kronično; zdravljenje nekajkrat na leto z antibiotiki), poleg tega pa je alergologinja omenila, da imam že astmo v začetnem stadiju (da pa zaenkrat ne bomo zdravili).

Rekla mi je, naj se hrane, na katero sem alergična, izogibam, naj pa pazim tudi pri uporabi raznih konzervansov, barvil idr., kar bi mi lahko škodovalo, poleg tega pa naj bom pozorna tudi na navzkrižne alergije (breza – jabolko itd).

Terapija: antihistaminiki.

Nekaj časa sem jih jemala (Aerius), ker pa sem postala zaspana, sem prenehala z jemanjem (po približno dveh tednih jemanja), pa tudi zato, ker sem se želela sama postaviti na noge, z ustrezno dieto. Pa kljub le tej ni šlo. In sem zdaj že 10 dni ponovno na antihistaminikih, tokrat na Claritinu.

Kar se tiče nosu (izcedka), je bolje, tokrat sem jo “zvozila” brez antibiotikov.

To, kar pa mi predstavlja že pravo muko, pa je konstantno slabo počutje: nenehna utrujenost, poleg tega pa še bolečine v sklepih (predvsem roke – zapestje) in občutek vročine (čeprav je telesna temperatura ok oz. vročine nimam), kot da bi me ves čas nekaj “kuhalo” in se “paslo” po meni (zdravnica, ki alternativi nikakor ni naklonjena, pravi, da je to zaradi teh alergij).

Ali mi lahko kdo svetuje, kako naj si pomagam? Z nadaljevanjem diete, z Bicom terapijo?

Ima kdo podobno lastno izkušnjo, ki bi jo delil z mano?

Moje življenje (stara sem 35 let) zadnjih nekaj mesecev izgleda nekako takole: iz tedna v teden se komaj vlečem v službo, vse vikende preležim in prespim, da se s približno 10 ali pa 20 odstotki moči v ponedeljek spravim v službo. Ok, je kak vikend tudi ok, morda eden na dva meseca, to pa je tudi vse.

Hvala za vašo pomoč.

Nena

pozdravljena.

pisem ti, ker sem se spomnila na minula leta in na mojo neznosno pomladansko utrujenost, ki me je obhajala prav tako mocno kot to ti opisujes: sredi dneva sem bila tako utrujena, da nisem vec bila sposobna delati, razmisljati, se premikati…
ponavljala se je 3 leta zapovrstjo.

ko sedaj gledam nanjo (in od takrat sem ze veliko naucila o zdravem zivljenju, spremenila kar nekaj nezdravih navad, pozdravila stravi, za katere takrat sploh nisem vedela, da jih imam,…), mislim da je bil glavni razlog za mojo izcrpanost slabo delovanje jeter.
vendar sem s pomocjo bicoma ugortovila, da imam tam kamne, parazite. da so moje mocne menstruacije posledica sibkih in zapacanih jeter. in lahko bi se nastevala in opisovala.

Hvala za tale hiter odgovor!

Tudi sama čedaljebolj razmišljam o tem, da grem na Bicom terapijo. Mi jo torej, če sem prav razumela, priporočaš? Mi lahko svetuješ, na koga naj se obrnem?

Hvala, lep dan ti želim!

Kolikor vem so navzkrižni alergeni še breza – krompir, ambrozija – melone in še marsikaj. Verjamem, da si zelo utrujena, poznam, vendar se mi je stanje precej izboljšalo, odkar so mi na Bicomu odkrili alergije na hrano ( pri meni mleko, gluten, svinjina, govedina, med, soja, pesin sladkor, fižol, grah , zelje……) in sem to hrano izločila iz jedilnika. Od takrat pršice, plesni in cvetni prah lažje prenašam in po zdravilih (telfast in claritin) posegam le občasno. Z zdravljenjem na Bicomu pa nimam izkušenj, ker mi ga terapevtka zaradi spleta okoliščin ni priporočala.

Ni tako temnega oblaka, da ne bi imel vsaj svetlega robu.

Hvala tudi tebi za informacije!

Ja, tudi jaz resnično čedalje bolj razmišljam o Bicomu, če na zaradi zdravljenja samega, le zato, da vidim, če so pri meni prisotne tudi še kake druge alergije.

Mi lahko svetuješ, kam naj se obrnem (na kateri Bicom namreč oz. pri katerem terapevtu?)?

Ali se ti dosledno držiš diete?

Pa še to: si se tudi ti počutil(a) tako obupno utrujeno?

Lep pozdrav!

Oprosti,

sem še enkrat prebrala tvoj odgovor – prej sem ga le na hitro preletela in ti že zastavila nova vprašanja – ravnokar namreč nekaj za službo delam na računalniku, pa imam še ta forum zraven odprt – sem čisto spregledala, da si ženska, pa da poznaš te stvari (torej to več kot zoprno utrujenost).

Oprosti še enkrat,

lepo noč ti želim!

Nena

jaz sem bila pacientka karin riznar, tako da ti od srca lahko priporocim le njo, vendar se je ona specializirala za otroke in ne jemlje vec odraslih pacientov.
sicer vsi ostali, ki jih poznam (moz, teta, stric, prijatelji) hodijo k dominiku golenhofnu, ki dela po isti metodi kot karin in tako sklepam, da je prav tako temeljit, pronicljiv in gleda na probleme celostno.
super bi bilo, da bi predhodno prebrala skripto, ki jo je napisal. tako ti bo vsaj priblizno jasno kaj lahko od zdravljenja pricakujes in kaj lahko storis sama.
ce te se kaj zanima, se mi javi na mail.

http://www.gorenjske-lekarne.si/html/nasveti/samozdravljenje/alergija.htm

Preberite si , kaj uradna medicina piše o alergiji.
Torej imate na izbiro: medicinski pristop – večletna dieta, antibiotiki, antialergeni,… (možnosti neželjenih stranskih učinkov) ali poslušanje enournega predavanja in se odločiti za zdrav način odpravljanja alergije – brez stranskih učinkov.

http://www.gorenjske-lekarne.si/html/nasveti/samozdravljenje/alergija.htm

Preberite si , kaj uradna medicina piše o alergiji.
Torej imate na izbiro: medicinski pristop – večletna dieta, antibiotiki, antialergeni,… (možnosti neželjenih stranskih učinkov) ali poslušanje enournega predavanja in se odločiti za zdrav način odpravljanja alergije – brez stranskih učinkov. Prijave s tel. št. in mesto prebivanja na mail.

New Report

Close