Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Alergije in zanositev

Alergije in zanositev

Pozdravljeni,
sem popolnoma nova na tem forumu, zato se opravičujem za vprašanje, če ste ga morda že obdelali… sama imam namreč že dobra tri leta ogromno težav z alergijami, ki jih niti uradna medicina niti bioresonanca žal nista uspeli povsem odpraviti. Trenutno imam težave še vedno z vsaj polovico sadja, sojo, konzervansi in mlečnim sladkorjem, ostalo pa smo uspeli pozdraviti. Vendar kljub vsemu…se je v marcu zgodila alergična reakcija mojega telesa 8 x, od tega sem 2 x morala vzeti Medrol. Zadnje dni sem za pomiritev stanja začela redno jemati Telfast in Zyrtec….
In kot sem ugotovila, sem sedaj najverjetneje zanosila….
Je tako zgodaj že škodljivo za plod jemanje omenjenih zdravil ali pa je dovolj, če sedaj začnem s strogo dieto in ne jem več teh tablet? Obstajajo kakšne preiskave, ki z gotovostjo potrdijo učinek na plod?
Najlepša hvala za odgovore v naprej,
zaskrblejna

Preiskave, ki bi z gotovostjo izključile kakršenkoli učinek tablet na plod ni. Zyrteca med nosečnostjo NE SMEŠ ker podatkov o učinku na plod ni, podobno velja za Telfast. Če si v tem času katero od teh tabletk vzela vseeno ni panike. Če imaš brez tablet težave, se vsekakor posvetuj z zdravnikom o najvarnejših možnostih zdravljenja. Lp.A

Hvala, vem, so me opozorili, da če bi bila noseča, nobenih od teh treh tablet ne smem jemati. Vendar se je sedaj “zgodilo” neplanirano, pa me je zategadelj strah za tiste prve tri tedne od oploditve dalje. Saj zdaj itak ne jem ničesar in pazim pri hrani zelo zelo resno.
Hvala kljub temu. Lp

Priporočam ti, da se diete res držiš.

Sama sem v nosečnosti določen čas uživala Magnesol, ki se smatra za neškodljivega in ga predpisujejo za ustavljanje popadkov. Kljub opozorilu moji ginekologinji, da sem alergična na aspirin-salicilati. Vezano na to sem alergična tudi na barvilo E110( za to sem žal zvedela šele po hudi reakciji, ko sem sama iskala vzroke svojih težav), ki je v Magnesolu. Takrat sem z uživanjem prenehala, a mislim, da je že bila narejena škoda mojemu otročku. Praktično od prvega dne je alergik, vsake toliko časa še kakšn nov alergija. Sicer poizkušam čim manj razmišljat o tem, a moje mnenje je, da otrok danes ne bi bil tako hud alergik, če ne bi sama imela alergijskih reakcij v nosečnosti.

Zdrži, za otročka se splača.
Srečno

Kar je – je, za nazaj ničesar ne morete popraviti. Lahko pa poskrbite za prihodnost. Alergije je možno v več kot 90.% odpraviti, brez stradanja – posebnih diet in brez stranskih učinkov za organizem ali plod. Kaj več v osebnem pogovoru.

Tanit, po moje si brez veze ocitate. Poznam primere, ko so otroci hudi alergiki, pa niso nobenih zdravil jemale mamice v nosecnosti in tudi v druzini nimajo alergije; in obratno poznam primere, ko so otroci brez problemov, pa je bila mamica precejsen cas nosecnosti jemala omenjeno zdravilo.

MordaNoseca, ce boste med nosecnostjo poskrbela za pestro in raznoliko prehrano, kolikor se da z vasimi omejitvami, in pri nobeni stvari ne boste pretiravala, boste gotovo naredila najvec za svojega otrocka. Brala sem nekaj raziskav, pri katerih so ugotovili ugoden vpliv omega-3 mascobnih kislin (EPA in DHA) v zadnjih treh mesecih nosecnosti. Naj bi vplivalo na preprecevanje razvoja alergij. Vendar v raziskavah se da prebrati tudi, da materina prehrana nima vpliva na alergije otrocka, tako pri nosecnicah kot pri dojenih malckih, pa vsak dan ugotavljam da kar pojem se kako vpliva na mojega stiri mesece starega skratka. Hkrati v velikih morskih ribah kot sta tuna in morski pes, lahko poleg omega-3 mascobnih kislin najdemo tudi tezke in strupene kovine, ki jih skozi zivljenje “filtrirajo” iz morja – potem pa clovek res ne vec kaj bi jedel. Tako, da vec kot vem o prehrani, bolj se drzim starega zlatega nacela: Vsega po malem in veckrat na dan. Tako mi gotovo nic ne manjka in ni nicesar prevec. V primeru alergij se navedeno pravilo zal spremeni v smeri omejitev zivil, ki vam povzrocajo probleme.
Glede zdravila, ki ste ga jemala, pozabite na to. Za nazaj ne morete nic spremeniti, ocitanje vam pa samo skodi. Jaz sem delala blizu radioaktivnosti v casu prve nosecnosti, ko se nisem vedela; pri drugi nosecnosti sem bila ravno cepljena proti hepatitisu B, ko se nisem vedela in sta oba otrocka zdrava in brez problemov zaenkrat. Pri tretjem ni bilo pa nobenega straha, kaj bi lahko bilo narobe, pa ima alergijske probleme. Narava gre svojo pot in je tretji misek pac podedoval mojo alergijsko nagnjenost.

Ce mu zelite dobro: veliko se smejte, bozajte trebuscek in mu vsak dan postrezite z obilico hormonov srece. In uzivajte v rastocem trebusku.

Lep nasmejan dan zelim vsem:)
LP Barb

New Report

Close