Alergija…zdravila?
Pozdravljeni,
Do sedaj nikoli nisem imel nobenih alergij. Lani za božič, pa se me je nekaj lotevalo…kot nekakšen prehlad. Kot že tolikokrat poprej sem vzel lekadol. Na božični večer sem potem tudi večerjal in popil nekaj vina. Sredi noči pa sem se zbudil, saj me je srbela koža…po telesu sem imel rdeče pike, kot da bi me popikali komarji. Potem sem se šel stuširat, kar je vse skupaj še poslabšalo, saj me je celo telo začelo srbeti. Ker sva z ženo mislila, da so norice, sem šel tudi na k zdravniku, na koncu so me poslali na dermatološko, kjer so zaključili, da gre za alergijo. Glede na povedano, so smatrali, da gre za alergijo na lekadol. To mi je sicer zanimivo, saj sem pred tem pojedel že ogromno lekadolov.
No potem je minilo nekaj mesecev in sem na vse skupaj že pozabil, do pred kratkim, ko pa sem imel neko vnetje. Dobil sem Amoksiklav anitbijotik, ki sem ga en teden normalno jedel, potem pa me je začel (zob) zelo boleti, tako da sem vzel Naklofen (spet zanimivo da drugega tist teden…pri prvem ni bilo nič) in potem se je ta reakcija z izpuščaji ponovila. Takrat sem potem tudi predčasno prenehal jemati amoksiklav.
Seveda imam plan se iti testirati za alergije, vendar imam jutri nek zobozdravstveni poseg in mal razmišljam, da bom morda mordal vzeti kaj proti bolečinam in zdej razmišljam, kaj vzeti, da ne bi imel spet teh reakcij. Seveda je najbolj smiselno, da to povprašam zdravnika/zobozdravnika oziroma farmacevta, vendar se vseeno obračam na vas, če ima kdo kakšne podobne izkušnje.
Imam podobne težave, ki pa se vlečejo že več kot dve leti. Tudi jaz imam stalne težave s srbečico in oteklinami, ugotovila sem, da mi večino teh težave še dodatno povzročajo zdravila, ki jih občasno pijem: npr. aspirin, lekadl, to je zame pravi strup, hudo reakcijo mi naredi tudi naklofen (ga vzamem občasno zaradi bolečin v sklepih). Stalno pijem antihistaminike, ugotovili mi niso nič, kri so mi sicer pregledali, težave pa kar naprej trajajo.