Alergija – zbujanje ponoči
Torej, alergijo imam že kakih 15 let (seneni nahod, pršice, itd). Moram rečt, da je letos zunaj na zraku še kar znosno, pa če jemljem kakšna zdravila ali ne. Imam pa precej večje težave ponoči, ko se ponavadi zbujam vedno ob isti uri (okrog 1-3h) in sicer mi začne vedno tečt iz nosa, poleg tega se mi zamaši. Ta reakcija je kar močna in zna trajat pol ure do uro, preden se umiri. Včasih se takole zbudim tdu do trikrat na noč in tako zgubim po dve uri spanca. Tudi, če jemljem zdravila (Claritin ipd.) mi to ponoči ne pomaga. Sploh ne vem, kaj povzroča takšne reakcije, ker sem čez dan lahko po “cel dan” vsobi, pa se ne bo zgodilo nič podobnega, samo ponoči. Ima kdo podobno izkušnjo ali pa kak predlog, kako to odpraviti?
Marko, poglej malo Kitajsko tradicionalno medicino, ki namreč opisuje delovanje meridianov skozi cel dan. Vsak meridian deluje 2 uri na dan in mislim, da je v tem času aktiven meridian žolča ali jeter. To pomeni, da s tem organom nekaj ni v najboljšem redu /zastrupitev s težkimi kovinami, ali kaj podobnega. Naše telo je kot ura in to je živ dokaz za to. Upam, da sem ti dala vsaj pravo usmeritev, kje lahko iščeš naprej.
A to pomeni, da bo treba kaj spremenit v prehrani ali kako? Kako se pa človek zastrupi s težkimi kovinami, kje jih je največ? Obstaja kakšna literatura, knjiga, morda na internetu celo?
Potrebno je razstrupiti telo, kar nekaj načinov je in jih poiščeš na netu, direktnih linkov žal nimam. Velikokrat so vzrok zastrupitev amalgamske zalivke. Obstaja čudovit priročnik za zdrav življenjski slog, ki vsebuje veliko napotkov, kako pomagati telesu, da ohrani ali na novo vzpostavi ravnovesje v sebi. Jaz sem ga dobila v Energijskem centru Dominika Golenhofna (soavtor priročnika) in ga priporočam vsakomur. Tja greš lahko tudi na pregled in posvet, kjer ti bo točno povedano, kje je vzrok za tvoje težave. Sama hodim k njemu zaradi atopičnega dermatitisa mojega sina, in moram ti reči, da so se njegove ugotovitve skladale z mojimi in sem preštudirala kar nekaj literature. Žal se ne morem spomniti točnega naslova knjige v kateri sem dobila podatke o delovanju meridianov, ti sporočim kasneje.
Tudi sama imam podobne težave. Imam alergijo na pršice, ker je nisem pravočasno zdravila imam sedaj še astmo. Imam tudi ustrezna zdravila Astmanex in Aerius. Poleg težav z dihanjem imam tudi težave z nosom. Sedaj sem v fazi, ko mi teče iz nosa samo zvečer, ali pa se mi zamaši. To se dogaja vsak dan. zaradi tega še nisem šla k zdravniku. Lansko leto sem za to morala prav k otologu, ker sem imela poleg polnega nosa tudi vnetje glasilk, kar se je isto zgodilo zaradi alergije. Nos sem si pozdravila z Nasonexom. tudi jaz se ponoči zbujam, ampak kar nekajkat na noč, obvezno pa okoli 2. ure zjutraj. mislim, da bi se po pomoč moral obrniti k otologu. mogoče bi tudi tebi pomagal Nasonex.
No, včeraj sem se spravil malo počistit sobo in preoblečt posteljnino in sem danes spal mirno, bomo videli kako bo naprej. Imam pa vsako leto eno tako krajše obodbje, ko se mi pojavljajo te podobne težave.
Julija, praviš da imaš alergijo na pršice, pa me zanima kdaj (v letu), kako dolgo si imela težave in kakšne? V kakšni obliki se ti kaže astma oz. kako veš da jo imaš?
Marko !
Pri alergiji na pršico je pomembno ležišče. To pomeni, da se pršica zadržuje v ležišču, kjer ima najbolj ugodne pogoje za razmnoževanje, ker potrebuje toploto in vlago, to pa je v jogiju najugodnejše / tolplota telesa, vlaga- znojenje/.
Zato ti svetujem da si nabaviš prevleko za zaščito jogija in vzglavnika.
Moj sin je imel podobne težave, ko pa smo uredili ležišče, se je stvar povsem umirila.
Marko!
Že dalj časa se mi je zdelo, da imam alergijo na pršice, saj sem v bližini prahu začela kihati in tudi nos me je začel srbeti. to se mi je prvič pojavilo, ko sem bila v srednji šoli. Takrat temu nisem dala bistvenega pomena, čeprav bi mogoče morala. Pri 27 letih pa sem spomladi, ko sem šla v službo s kolesom začela loviti sapo. Vozila sem se mimo delavcev, ki so nekaj popravljali in vrtali po cesti. Morala sem ustaviti in kar nekaj časa je minilo, da sem prišla do sape. Od takrat naprej me stalno nekaj dušilo, teklo iz nosa, kihala sem, sploh pa če sem bila v prašnih prostorih, ali pa sem tekla ali kolesarila. Ker je bila situacija že zelo slaba in se mi je samo še slabšalo sem odšla k pulmologu, kjer mi je naredil kožne teste, kateri so pokazali alergijo na pršico in metaholinski test, ki mi je pokazal astmo. dobila sem zdravilo Aerius, za alergijo, Astmanex 400, za astmo in Ventolin za astmatičen napad. Napadi so se po približno nekaj mesecih skoraj ustavili, Astmanex pa sem dobila bolj blagi- Astmanex 200. Zdaj je tega že 4 leta. Redno uporabljam Astmanex 200 in Aerius. Ventolin pa mogoče enkrat na mesec. Doma sem si kupila posebne prevleke za jogi, Katere zadržujejo pršice in ki kar precej stanejo, vse preproge sem dala ven, ter zavese redno na 14 dni perem.
No, tudi jaz imam antialergijske prevleke (vsaj mislim). Koliko si dala za eno? Tusi zaves ali preprog nimam že dalj časa. Trenutno imam tudi Aerius tablete. Letos sem jih dobil prvič, ko sem šel na kontrolo pljuč (omenil sem tudi težave z alergijo) slučajno zaradi vročine, ki se mi je pojavljala vsakih nekaj dni. Z športom se ukvarjam, vendar še nimam težav z sapo in upam, da bo tako ostalo.
Če bi imel take prevleke, bi verjetno vedel, da gre za te. Sicer si o njih lahko kaj več prebereš na strani od enih izmed ponudnikov, kjer vidiš lahko tudi cene. Poglej pod tekstilni program.
Tukaj lahko najdeš tudi nekaj koristnih podatkov oz.nasvetov za alergijo na pršice…pa tudi na plesni, za katero so eni mnenja, da danes povzroča več težav. Je pa zdajšnje obdobje kot nalašč za to – kurilno obdobje se je zaključilo, vlaga je pa relativno visoka…
Jaz sem dal nekaj let nazaj za eno prevleko, 2 odeji in 2 preobleki okrog 30.000. Pri tejle pa me moti tole: PRALEN NA VISOKI TEMPERATURI ker ga lahko peremo v pralnem stroju na temperaturi 60 °C. Kolikor se spomnim, sem jih takrat kupoval ravno za ta namen, torej antialergijske.
Pri 60°C ne uničiš pršič in ostalih živih stvari po moje. Na moji prevleki (rjuhi) piše, da se lahko pere pri temp do 95 °C. Ne vem pa ali to kaj pomeni.
Sem se spomnil, da je bila ena odeja (vendar v dveh delih, ki sta speta skuapaj), preobleke pa sem menda posebej kupil.
Potem nimaš pravih prevlek
http://WWW.intervent-m.si
tel.05/6748-300
Jaz sem dala že kakih 3,5 let nazaj za eno jogi prevleko okoli 15.000 sit, ker je bila še stara zaloga, nove so bile pa že po 22.000 sit. potem sem kupila še pa še blazino in odejo, ki sta pralni na 95%C. A ti hudič, nisem vedela, da se astma in alergija prenašata gensko. Ravno smo v fazi, ko čakamo na pulmologa za mojo starejšo (7 letno) hči. Ima že potrjeno alergijo na trave in pelode, a sumimo tudi astmo.
***Potem nimaš pravih prevlek***
Zakaj nimam pravih? A ima samo Intervent te preobleke? Bom pogledal doma, kaj piše na njih, če se spomnim.
Evo, pogledal:
Odeja Medico – Antiastamtični in antialergijski program. Je pa prevleka samo za zg. del jogija in ni cel jogi oblečen v prevleko. Jogi je pa Latex od Hitex-a.