Alergija-zatečeni mandeljni
Hči (3 leta)ima že od spomladi pikice, včasih pa ji zacveti kar večja površina kože.Zadnje dva dni je zelo pikasta po celem telesu in ker je čudno govorila- imela je bolj debel glas, sem ji pogledala v grlo in opazila, da ima zelo povečane mandlje. Ker niso gnojni in ker hčerke nič ne bolijo, me zanima če bi bilo to lahko povezano s tem, da ima ta dva dneva grozen izbruh pikic na koži. Na alergologa sva naročeni v januarju.
Tudi jaz sem imela kot otrok veliko angin. Čeprav mi je celo ena alergologinja (v Topolščici) zatrdila, da to nima veze z alergijami(alergija na cvetni prah), sem sama prepričana nasprotno. Težave so se omilile nekje po srednji šoli, ko sem sama ugotovila kdaj se mi začnejo težave in sem začela pravi čas jemati antihistaminike. Angine so se mi pogosto razširile po dihalih navzdol in eno leto sem v šoli manjkala 3 tedne, ker se mi je vedno ko sem se vrnila v šolo stanje poslabšalo.
Najprej izključita morebitne druge bolezni.
Nato pa skušaj izboljšati njen imunski sistem-npr. tako, da vsak dan je jogurt. Meni antihistaminiki niso pomagali potem ko sem že zbolela, pač pa le če sem jih začela jemati pravočasno(pred cvetenjem leske). Glede na to, da sedaj ni cvetenja, malo opazuj, kaj je. Mogoče gre za kakšno novo živilo (pomaranče?), ki ga ne prenaša.