ALERGIJA V TEM OBDOBJU
Pozdravljeni,
sezonsko se mi v tem času pojavi alergija. Menim, da na mačice in kačice.
Pride do tega, da mi gre iz nosa samo ko se zbudim kri (kot kakšen čepek).
Sluznica se na nosni kosti za cca. pol centimetra vname. (izgleda kot rana).
S čim naj naredim toaleto, da rana ne bo tako moteča? Ko neha nekaj cveteti zadeva izzveni. Testiranje se mi ne zdi smiselno, saj se tako ali tako ni moč izogniti alergenu.
Hvala za vaš dragoceni nasvet glede toalete.
P.
Alergenu se res ne da izogniti. Kar lahko storimo je, da preventivno jačamo naš imunski sistem, samim tim pa tudi zmanjšamo možnosti za alergije. Če pa nam že teče iz nosa ali se nam spustijo srbeči spuščaji na koži, poskusimo z olji ali kaj podobno. Jaz venomer uporabljam raztopino tea tree – čajevec ( od Oriflame), za enkrat se mi je pokazal za najboljše in cenovno dostopno.
LEP POZDRAV…..
PRED DNEVI SEM SE PRVIČ SREČALA Z ALERGIJO NA CVETNI PRAH ( SKLEPAM, DA NA CVETNI PRAH )..SAMO VEN NA ZRAK PRIDEM IN ŽE ČUTIM TEŽKO DIHANJE,NELAGODEN OBČUTEK V PLJUČIH,KIHANJE KAR MI JE TO NAJBOLJ MOTEČE…JE PA RES DA SEM IMELA KR NEKAJ ČASA PRED VSEM TEM PROBLEME Z VIROZAMI IN PREHLADI….ŠE ZDAJ IMAM NA TRENUTKE ZAMAŠEN NOS….
SKRATKA ZANIMA ME , ČE OBSTAJA KAKA ZADEVA, DA SI OLJAŠAM DIHANJE IN
ČE JE KAKA OPCIJA DA SI POSKUSIM POMAGATI SAMA…
V tem času cveti BREZA, ki je močno alergena. Jaz imam vnete oči in mi teče iz nosu. Enostaven test – zamenjaš okolje (greš 100 km proč ali nekam v hribe) in alergije izgine. Meni omilijo težave FloridanS (lahko vzameš 2 tableti), ne odpiram oken, v avtu nimam ventilacije in grem čez vikend na Primorsko, kjer so breze že odcvetele. Deževno obdobje se kar prileže.
tudi Nasonex dobiš brez recepta. in otolog ti pri alergiji ne more pomagat. lahko se zmeniš za testiranje, samo si za letos že prepozna, morda jeseni, ker v času cvetenja ne radi delajo kožne teste sploh na inhalatorne alergene. seveda pa vse je mogoče. in za testiranje se zmeniš z izbrnim zdravnimkom ki ti da tudi napotnico za alergologa.