Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija alergija v nosečnosti

alergija v nosečnosti

Pozdravljeni! Sem noseča polnih devet tednov. Pred osmimi dnevi sem začela jemati vitaminski pripravek za nosečnice ELEVIT. Vzela sem ga samo dvakrat, saj se mi je tretji dan pojavila huda koprivka, ki prihaja v valovih na približno 5-7ur, traja pa kakšni dve uri. Prva dva dneva je bilo najhuje, saj so me zelo srbele dlani in podplati. Ko pride “val”, imam po nogah in rokah na stotine rdečih izbočenih pik premera tudi do 1cm, ki so videti kot piki komarja, prav tako tudi srbijo in pikajo, prizadeti deli pa dobesedno “žarijo”. Poskušam se prepričati, da se ne smem praskati, vendar včasih ni za zdržati. Ginekologinja mi je rekla, naj ne vzamem ničesar proti alergiji. Ko pike začnejo izginjati, se okoli rdečih lis pojavi bel rob in kmalu pike izginejo, kot da jih nikdar ni bilo, čez nekaj ur pa spet znova. Moram povedati, da je zadnja dva dneva že dosti bolje, pijem namreč veliko vode, vendar se pike še vedno pojavljajo a v manjšem številu. Takšna alergija se mi je že pojavila, ko sem jemala zdravilo DALERON, enkrat pa tudi v bolnišnici, ko sem dobivala infuzijo. Večkrat se je že zgodilo, da sem dobila takšne pike, ko nisem ugotovila vzroka, vedno pa sem vzela CLARITINE, ali pa injekcijo v bolnišnici, in alergija je hitro izginila. Sedaj pa je problem, ker zaradi nosečnosti ne smem vzeti ničesar. Zanima me, če ima takšna alergija lahko vpliv na plod (nosim dvojčka) ali lahko takšna alergija izzveni sama po sebi, saj moram povedati, da je dva dni že dosti bolje, ni pa še zdaleč konec. Hvala vnaprej za odgovor!

nehaj jemati, če je vzrok v tabletah potem bo kmalu boljše. potem pa se posvetuj kaj naj jemlješ z zdravniku.

Zanimivo.
Ko sem bila jaz noseča (kaka dva mesece), sem iz neznanega vzroka dobila koprivnico. Očitno je nekaj bilo narobe. Nikoli prej in nikoli potem nisem imela problemov z alergijami. Po dveh dneh trpljenja sem šla na urgenco (bil je vikend) in dežurni zdravnik mi je dal injekcijo ter predpisal jemanje Claritina še nekaj dni. Pred tem sem mu seveda povedala, da sem noseča. Stanje se je seveda normaliziralo. Ob pregledu pri ginekologinji sem ji to povedala, pa ni delala panike…. da, to ni nič takega….
Ne vem, če je to kaj v povezavi, vendar imam sedaj hčerko z močnim AD in seveda alergijami. Je pa tudi res, da je alergijski astmatik tudi njen oče in dedek.
Ti kar probaj zdržati, Elevit-a se izogibaj in upaj, da bo kmalu bolje. Enkrat se že mora telo spucat. Kaj pa če si kožo namažeš s Fenistil gelom proti srbenju?

v elevitu so vsi vitamini, ki jih tvoj dojenček potrebuje, tako da ne verjamem da bi bila alergična na vitamine..

jaz jih tudi jem, sem v 23 ttednu in sem tudi dobila nadležen napad alergije…

ne morem ugotoviti zaradi česa, je pa izredno neprijetno…koliko vem, se tablete prosti alergijam lahko začnejo jesti po 12 tednu, ko si organi otroka že razviti…

sama razmišljam, da verjetno kakšna hrana, ali kreme, ker se pač sedaj v času nosečnosti poveča občutljivost…

najbolje se je obrniti na ginekologa, kako in kaj naprej…sigurno ve bolje, kot splošni zdravnik…

Hvala vsem za odgovor. Metka, mislim, da je za moje potrebe v ELEVITU vsega preveč. Prej sem jemala CENTRAMED MAMI, pa nisem dobila nobene reakcije. Ko sem primerjala vsebnost določenih vitaminov in mineralov v obeh, sem ugotovila, da je v ELEVITu vsega veliko več, zato menim, da je to razlog mojih težav.

New Report

Close