alergija v izvenevanju in cepljenje
Lep pozdrav!
Moja 15-mesečnica je bila do pred kratkim na brezmlečni in brezjajčni dieti- alergije so bile suspektne, pred kratkim smo prvič dokazali alergijo na jajce. No, k sreči sedaj že približno 14 dni pije kravje mleko, ki ga super prenaša. Nobenih izpuščajev, blato u redu-bolje ne bi moglo biti.
Cepljena ni bila še nikoli, saj sem se zanašala na svoj občutek, da njen imunski sistem očitno ne deluje optimalno, če ima reakcije na hrano in sem ga zavračala, ampak načeloma cepljenju ne nasprotujem in bi jo cepila s cepivom Di-Te-Per. Zato me zanima predvsem vaše mnenje, mogoče celo izkušnje o tem. Strah me je predvsem tega, da se alergije ne bi s tem vrnile!
Hvala za pomoč
Predvsem se mi zdi, da je 14 dni premalo za ugotovitev, ali je kaj narobe in ali so alergije še vedno prisotne. MOgoče počakajte še kakšen mesec ali dva, da boste res prepričani, drugače je možno, da jo cepite, pojavijo se alergije, ki so v bistvu povezane z mlekom, vi pa boste mislili, da gre za cepljenje.
Mojemu sinu so se alergije spet pojavile po uvajanju mleka šele po dveh mesecih, vsi smo bili že prepričani, da je vse OK.
Mi imamo, sicer nedokazano, alergijo na mleko in jajca že od 2-gega meseca sinčkove starosti. Sedaj ima 1 leto in je bil po rednem planu normalno cepljen brez težav. Ker pa naj bi cepivo predvideno za cepljenje ob 1-em letu starosti bilo na bazi jajc, je pediatrinja svetovala, da ga pod nadzorom cepi alergologinja. To bo pa približno čez 2 meseca.
Aja, jutri pa bo cepljen še proti tuberkolozi.
lp,
mojcapec
Ja, na žalost se je atopični dermatitis spet začel šele dva meseca po uvajanju mleka, ko smo že mislili, da je otrok alergijo prerasel. Poleg tega pa še hude driske, ki jih nikoli prej ni imel. Ko smo spet ukinili mleko, je bilo po 14 dneh vse v redu. Koža čista, prebava normalna. Pediatrinja je rekla, da gre pri nekaterih otrocih za odloženo reakcijo oz. začne alegija šele po prezasičenosti organizma z mlečnimi beljakovinami.
Upam seveda, da je pri vas vse v redu.