Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija alergija takoj k pediatru

alergija takoj k pediatru

pri 3 mesečnem sinu opažam znake alergije: začelo se je s suho kožo (pred kakaim mesecem) po nogicah, kar se je stopnjevalo in zadnjih nekaj dni opažam, da so to lišaji, koža je gledka le na nekaj manjših delih po nogi. po roki pa ima le nekaj lišajev.suho kožo ima tudi na obrazu, za všeskih pa se mu skoz vname. odločila sem se da do pregleda pri pediatru, ki ga imamo čez en teden ne bom jedla mleka in jajc. zanima me:

-kdaj se koža izboljša, če gre za alergijo na ti 2 živili
-je v redu, da počakam ali naj grem takoj k prej k pediatru
-se naj izogibam še drugim živilom (poskušam ne jesti svinjine, citrusov, jagod kivija, oreškov)
-bo pediater že v štartu naredil testiranja in na kaj? kakšni so ti testi, nekaj sem brala, da niso zanesljivi
-mogoče še kakšen nasvet

lepa hvala za odgovore

če je otrok še dojen potem zagotovo ukini pri sebi kivi, oreške in citruse, pa tudi jagode in koščičasto sadje.

drugače pa se sama odloči kako slaba je koža, če lahko počakate.

zanesljivost testov pa kaj naj rečem, nam so pokazali v prvo, samo smo imeli poleg izpuščajev še prebavne težave.

Koža naj bi se izboljšala v enem mesecu, lahko še prej.Sama bi šla takoj k pediatru, ker je alergene dobro takoj izločiti iz prehrane, pogoj za to pa je, da izvemo, kaj alergijo povzroča. Izogibati se je potrebno alergogeni hrani v celoti, ko dojite.

Pediater vam bo dal napotnico za alergološko ambulanto, kjer vam bodo opravili teste (kožne in krvne). Starejši, ko je otrok, bolj so zanesljivi.

Opazujte otroka, kdaj pride do poslabšanja, lahko tudi pišete dnevnik, kjer zapisujete svojo prehrano in na podlagi tega ugotavljate, kaj alergijo povzroča. Pri ukinitvi jajc in mleka iz prehrane je treba biti zelo pozoren na vse skrite sestavine, ki vsebujejo jajca in mleko: sirotka, kazein, lecitin… Iz prehrane izločite tudi vse konzervanse in aditive.

lp

New Report

Close