Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Alergija/srbenje

Alergija/srbenje

Pozdravljeni

Ze kaksen teden me mocno srbijo roke in noge, predvsem zvecer. Obcutek je grozen lahko bi si “spraskala”kozo. Dve noci zaporedoma me je partner ponoci zbudil ker se nisem nehala praskati. Cez dan srbi bolj malo, zvecer je neznosno.
Sem v 38t nosecnosti, ne opazam pa kake spremembe pri prehrani, nimam novega mehcalca ali praska oz. ne spomnem se nicesar novega v vsakdanu razen , da pazim pri prehrani ter uzivam predvsem neslano hrano.
Ne vem kaj lahko uporabim za mazilo, kaksen hladilen gel, obkladki,…?

Najlepsa hvala za pomoc

[email protected]

z gelom aloa vere, se lahko mažeš, tudi hladi.
imaš edeme? morda ti zastaja voda, v tem primeru koža neznosno srbi, vem iz lastnih izkušenj, če pojem čips, imam težave z uriniranjem in neznosno srbečico. če se želim rešit teh težav, tudi težav z uriniranjem, moram spit diuretični čaj (tebi ga ne priporočam, čeprav sem sama po navodilih ginekologa v nosečnosti pila ursin čaj, zaradi edemov). vendar samo ena skodelica mi ne zadostuje.

v 38t sem imela trebuh (samo trebuh) ves v izpuščajih in grozno me je srbelo; jedla nisem nič novega oz. nisem opazila, da bi bilo po kateri jedi kaj slabše ali boljše. Gin me je poslala k dermatologinji (z napotnico nujno sem bila sprejeta takoj) ki mi je predpisala kortikosteroid – ampak samo en nanos. Koža se je popravila v roku 10 dni;
kaj je povzročilo izpuščaj mi ni jasno – imam pa hčerko, ki je močan alergik!

lp, t.

Neslana hrana? … napaka, telo potrebuje elektrolite. Problem ni sol, marveč prevelika količina Joda v soli.
Priporočam nejodirano morsko sol po okusu, imajo jo v Lidl – otaljanskega proizvajalca ali pa hontaktirajte Staneta za njegovo zdravo sol.

http://www.tvpika.net/sl/informacija.asp?id_meta_type=26&id_informacija=420&type_informacij=1

Sečovljan:
Niste prvi z razlago, da telo rabi elektrolite. Sama nisem opazila v svojem zivljenju nic novega koza pa vsak dan bolj srbi.Najbolj pri komolcih, za kolenom in na nartu. Bom poskusila s to soljo, javim ucinek.

ZT:Edemov nimam oz je urin bp, vsaj do danes, zatecene pa imam malo gleznje neglede na to, da jem vse neslano, no glede na temeprature, ki so bile in trajanje nosecnosti skoraj nic novega:)

Trenutno srbenjem blazim s hladnim gelom aloe vera, seveda bom pa absolutno nabavila nejodirano sol, ker je srbenje neznosno.
TT: trebuh je ze bolje, sem ga pozdravila s kremo od Hartmana, a le trebuh je ok. Noge in roke pa so slabse.

Hvala vsem

[email protected]

nič novega ne bi bilo, če bi v nosečnosti pridelala kakšno alergijo, tudi na že znano hrano. tega v prvem postu nisem napisala ker te nisem hotela strašiti. lej, jaz sem se z nosečnostjo rešila alergije na cvetni prah. vendar pa mi je zadnja neuspešna nosečnost (pred 2 mes. sem imela SS) pustila alergijo na breskve, nekatarine in marelice. samo pri meni se alregija kaže kot grozen izpuščaj po obrazu, predvsem okrog oči z edemom (zgledam kot bi bila v septičnem šoku, vendar le koža obraza, sicer sem ok). sprva sem mislila da se je vrnila alergija na cvetni prah, vendar sem sedaj ugotovila da ne. pa prav vseeno je če jem marmelado, olupljene ali neolupljene sadeže, še vode z belo breskvo ne smem ali soka.

edemi v teh vročih dneh pri tvoji višini nosečnosti pa so praktično normalni. če nimaš visokega pritiska in če ti ginekolog ni svetoval neslane diete potem jej raje malo slano, ker kot pišejo drugi, elektroliti so nujni, ko pa se telo poti, jih potrebuje še več.
meni ni naročil neslane diete, manj slano ja brez gaziranih pijač (ki jh itak nisem pila), pa mi je teža nihala za 5 kg od jutra do večera, ker pa je bil pritisk normalen (pred nosečnostjo prenizek), mi je naročil le da naj spijem po nekja skodelic lahko tudi 1,5 ursinega čaja, le pred spanjem ne, ker bi zaradi njega sicer ponoči preveč vstajala (če ti takšnih čajev ginekolog ni svetoval jih ne uživaj).

Jaz sem tudi noseča in imam enak problem-isto je bilo v prvi nosečnosti-in mi pomaga če se po tuširanju namažem s čvrstim regeneratorjem za kožo od Lusha (“king of the skin”). Tem regeneratorjem se reče tudi body butter,lahko pogledaš na http://www.lush.com.Za tusiranje pa ne uporabljam navadnega mila (to najbrž sama veš), ampak tekoče milo od Mustelle ali Aderme (dobi se v lekarni). Srečno!

Punce, jaz sem tudi v tem problemu. Sem v 25 tednu nosečnosti – cca 1 mesec že imam alergijo na ne vem kaj. Začelo se je pod pazduho – srbelo, rdeče in nato postala skoraj živa rana. Po morju pa so se pojavile srbeče, rdeče pikice po vsem telesu. Mislim, ni da ni.Srbelo je, peklo… Pod nujno na dermo na pregled – ugotovili so, da je morda kriv deodorant. Dobila sem advantan in Claritine. Dokler sem se mazala – seveda ob dieti brez določenih živil in itak nisem deodoranta uporabljala že cel mesec, je šlo na bolje. Sedaj pa spet srbečica in ni mi jasno zakaj. V prvi nosečnosti ni bilo nobenih takih problemov in tudi sedaj nisem nič kaj novega sprobala. Kako naj si pomagam? Pa še koža okrog oči me kar peče. A po porodu to stanje izgine al kako? Kako pa tole vpliva na plod?

Kot sem že opisala svoj problem s srebenjem, bi predlagala, obiščite kliniko dr. Wohlmana oz. pokličite , mogoče bodo lahko pomagali tudi vam.
Odločitev pa v končni fazi vedno sprejemamo le mi sami kaj in kako bomo ukrepali, je res ?! Srečno naprej !

New Report

Close