Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija alergija-prosim za pomoč – nujno

alergija-prosim za pomoč – nujno

Pozdravljeni

Imamo 1 mesečnega sinčka in do pred nekaj dnevi je imel kožo čisto, zadnjih 3 dni pa so se mu na obrazu pojavili izpuščaji – bela pikica v sredini. Koža na obrazu je pordela. Poleg tega ima stalno krče. Izogibam se mleku in mlečnim izdelkom ter jajcem pa ni nič bolje. Z otrokom sva lepo ujela ritem dojenja, mleka je dovolj, me pa zelo prizadane,saj se po 15 min. po obroku začne zvijati in jokati. Sem že čisto na koncu z živci, saj si očitam, da mu s svojim mlekom delam le škodo. Posvetovalnico imamo šele v torek, 12.06. in ne vem, kako naj ukrepam do takrat. Ali naj ga hranim s pregominom in si iztiskam mleko in ga vržem stran ali kaj. Ne vem več, kaj naj storim?

Prosim za nasvet

Lp

Miki

Možna je tudi alergija na kakšno drugo hrano. Zdajle so na primer zelo aktualne jagode, ki so tudi pogost alergen.

Miki, tvoje mleko je preveč dragoceno, da bi si ga iztiskala, nehala dojiti! Nikar, lepo prosim!
Čeprav imaš posvetovalnico 12., pojdi jutri k pediatru. Nekaj vedi: če ima otroček alergijo na hrano, je malo verjetno, da bodo testi pri tako majhnem to pokazali. Sama sem pred alergijami imela vseeno dieto zaradi dojenja (nič svežega sadja, zelenjave – vse prekuhano, toplega kruha, zelo malo začinjeno hrano…), po ukinitvi mleka, jajc in pšenice pa je trajalo 2 meseca, da je bila koža malo boljša.
Mogoče je pa dobil malo prej krče kot je običajno. Poskusi s kapljicami proti njim, se dobijo v eni lekarni Arnika v Škofji Loki, pošljejo tudi po pošti.
Tvoje mleko je najboljše, kar bo kdaj koli še dobil, zato pogumno v dieto, če le zmoreš in želiš. Se splača. Če si v dvomih, povprašaj na forumu dojenje.
lp

Nadaljujte z dojenjem, vendar kot svetovano uživajte prekuhano sadje in zelenjavo in ne sveže, nič začinjene hrane, zelja, ne jejte nič kar napenja (fižol in podobno), nič sladkarij, ker nekaterim otrokom to škodi. Vsekakor pojdite k pediatru. Probajte tudi vi s pitjem Baby čaja (komarček, janež). Sem pa mnenja, da je glede na izpuščaj in hude krče nekaj vsekakor narobe, zato kar predčasno k pediatru.

otrok je star 1 mes., pri tej starosti se krči normalno pojavljajo prav tako izpuščaji, temu pravijo prilagajanje na zunanji svet, čisščenje kože. sicer ne vem za kakšne izpuščaje gre prav tako ne vem kako zgledajo krči pri tvojem otročku, najbolje ve mama če je z otročkom kaj narobe, sama sem to velikokrat skusila, zato ti ne bom solila pameti, ker mama tvojega otroka si ti.
dojenje je za otroka zelo dragoceno, zato če sta se ujela potem nadaljuj. sama se izogni vsej hrani ki napenja tebe, začinjene hrane, gaziranih pijač, včasih je potrebno tudi izločiti svežo sadje in zelenjavo.

če že dajata AD3 kapljice, potem je lahko vzrok napenjanja v njih.

vsekakor pa če meniš, da je kaj narobe, da ni tako kot bi moglo biti se obrni na pediatra.

Podpisujem se pod “zt”, dojenje je najboljši način prehranjevanja dojenčka. Naše stare mame so dojile tudi po leto in pol (do naslednjega rojstva) in ni bilo nobenih alergij…
Res pa je, da so se takrat bolj zdravo prehranjevale, niso poznavale “gaziranih pijač”, majonez, konzervirane hrane, ustekleničeno vodo in da ne naštavam.
Ne priporočam pomaranče in citrusov (vsaj do enega leta starosti), sladkarije, čipse,…
Če imate možnost, se posvetite z kakšno staro mamao, te imajo več izkušnji kakor marsikateri “pediater”.

Ojla

Hvala vsem, ki ste se oglasili. Potrdil se je moj sum, da je naš sinček verjetno alergičen na KM in jajca. Tudi sama sem zagovornik, da je dojenje najboljše za otroka in se držim stroge brezjajčne in mlečne diete. Kar se tiče ostale prehrane pa naj povem, da uživam samo prekuhano sadje in zelenjavo, izogibam se zelenjave iz družine križnic, ne pijem gaziranih pijač, ne uživam jedi, ki vsebujejo konzervanse in še bi lahko naštevala. Moram priznati, da me je spoznanje, da je sin alergik vrglo s tira, saj sem s tem imela slabe izkušnje s prvim sinom. Sploh ni problem v tem, da se moram odreči določeni hrani kot to, da se je pri prvem sinu, ki je bil tudi alergik v 2. letu starosti kot posledica pojavila zelo huda astma. Vse skupaj se je končalo zelo tragično, saj je bilo možno, da so se zaradi zdravil, ki smo jih redno jemali za astmo, prikrili znaki pneumnokokne sepse, ki je povzročila nenadno smrt (vse skupaj je trajalo ne več kot 5 ur), v starosti 6,5 let. Rana je še sveža, saj je od dogodka nekaj več kot leto dni.

Naj povem, da se je koža po 7. dneh diete nekoliko izboljšala in upam na najboljše – da se ne bi tudi pri njem razvila astma.

Še enkrat hvala vsem, ki ste se oglasili.

Lp

Miki

moje iskreno sožalje.

New Report

Close