Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija ALERGIJA – POVRNITEV STROŠKOV

ALERGIJA – POVRNITEV STROŠKOV

Pozdravljeni!

Imam dilemo – pomagajte mi jo rešiti. mojemu osemmesečnem sinu je bila potrjena alergija na KM. pred nekaj časa sem dobila odobrenih 60 škatel Aptamil ADC mleka. Prepričana sem bila, da bom dobila povrnjene tudi stroške za mleko, ki smo ga pred potrjeno diagnozo kupovali (cca 20 škatel), vendar so me na ZZZS “odpikali”. povrnili bi mi le tiste račune z datumom po datumu izdaje potrdila odobritve za nabavo mleka na recept. Halo????
Ima kdo podatke iz prve roke kako je s tem? Namreč prepametna uradnica me je vrgla s tira in bila malo pametna, češ kdo mi je pa rekel, da naj kupujem mleko preden sem dobila potrdilo. najrajši bi ji zabrusila, da je to nič ne briga… o.k. pač…

za kakšne verodostojne informacije se vnaprej zahvaljujem.

Nam so povrnili – 2 leti nazaj vse račune, k sem jih potrjene (z imenom in priimkom ter žigom) predložila. Jaz bi uradnico vprašala, kaj mi predlaga, da dam otroku, pri katerem se jasno kažejo znake alergije? Saj vendar ni problem strašev, če na pregled čakaš par mesecev in nato še par mesecev na velecenjeni izvid PK, s katerim potem lahko končno greš še na pet drugih koncev, da končno dobiš to resneto formulo! S čim hraniš otroka – naj ti to pove! Ga futraš z običajno formulo in upaš, da ga ne bo pobralo, preden bo gospoda premetala svoje papirje?! Idiotsko, do konca idiotsko!

zadeva rešena. sem poklicala na drug zavod in so mi potrdili, da povrnejo 50% ne glede na datum računa. in sem nato poklicala to pametno uradnico, še enkrat vprašal za povrnitev stroškov in spet mi je razložila isto. no pa sem ji povedala, da v 10km oddaljenem Celju zadeve potekajo malo drugače. pa se je začudila, češ da ona dela po navodilih iz LJ. bla,bla,bla…

no, v glavnem, če se človek sam ne pozanima o zadevah, se zaradi “pametnih” uradnikov za marsikatero pravico lahko obriše pod nosom.

čudna tale uradnica… zahtevaj nadrejene. ne vem kako to gre – mogoče je odvisno od občine (isto kot za prilagojeno mleko – nekatere občine ga financirajo več, ene manj)

JAz prihajam iz Mb: nedavno smo posumili, da dojenčica ne prenaša dobro prilagojenega mleka; zdravnica naročila naj kupimo allernova, račune pa naj shranimo, ker če bo potrjena alergija na KM bomo dobili stroške povrnjene.

tako so tudi meni rekli samo kaj ko so izvidi prišli in testi negativni in v opombe napisano naj jemlje alernovo. a stroškov pa nočejo kriti, ker ni potrjeno….-kaj narediti. se pa tudi bojim da bodo potem rekli zakaj ste kupovali….mah saj neveš kaj nardit. ko mora kdo kaj dat se pa sprenavedajo..

Imamo 2 leti staro punčko,20.11.20112 smo opravili že drugo alergeno testiranje in je bilo ugotovljeno,da je alergična na jajca,mleko, sojo in zelo v veliki meri na arašide.
Prosim vas,če ima mogoče kdo kaj več izkušenj z dijeto in kako je s povračili s stroški za prehrano oziroma s stroški take dijete?

Že v naprej hvala za pomoč!

Tudi moj 4-letni sin je alergičen na mleko, jajca, sojo in lešnike. Na dieti je že od njegovega tretjega meseca naprej.
Glede stroškov v zvezi z dietno prehrano pa so meni razložili, da lahko prejemaš neko nadomestilo le v primeru, če je otrok alergičen na 3 osnovna živila (mleko, jajca in pšenica), drugače pa ne:(((
Res pa je, da dobivamo recept za Allernovo, kar pomeni, da v lekarni plačamo le 50% polne cene.

Pozdravljene mamice…
Tudi jaz sem mamica sina Doriana,ki ima alergijo na Km,sojo,pšenico,jajco-celo,lešniki,arašidi…
In kaj vse smo morali prestati ne bom komentirala….ampak res dobite lahko Allernovo na recept, kot midva…odobritev čakate cca 1.mesec…lahko pa si uredite na CSD-ju dodatek za nego otroka-hrana in mora biti alergen vsaj na 3 os.živila….
Midva sva probala vse,ampak nič ni pomagalo in sva začela z alternativo-GNLD in moram povedati, da se mu koža boljša…kar za naju veliko pomeni…še 1,5 mec.in končava prvo terapijo in greva na test, da vidimo, kakšno je stanje….
Vam javim….pozdravčke…

vse lepo ampak jaz v alterantivo dvomim. no ja če gre le za težave z suho pordelo kožo, je še za poskusit, ma če so težave z urtikarijo, prebavili,…. brez zamere pol pa hvala lepa. izločitvena dieta pa ali prerase ali ostane. in ja mi smo prerasli, res da ne do 5tega leta, ma do puberteta pa ja.

New Report

Close