Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Alergija okoli oči

Alergija okoli oči

Lep pozdrav,
že okoli 2 leti imam probleme z alergijo in sicer okoli oči.Najprej se mi je pojavilo pred dvemi leti v mesecu marcu ( sem mislim da je alergija na cvetni prah ali na cvetenje) in sem od dermatologa dobil kremo Protopic in alergija je zginila.Ampak se je v novembru spet pojavila (zjutraj ko sem se zbudil sem imel rdečico okoli oči) in od takrat mi ne zgine. Probal sem z protopic ampak ne pomaga in tudi z drugimi kremami , obiskal sem nekaj dermatologov in nič mi niso mogli pomagat. Sicer sem bil na testu pozitiven na Pršice, nato sem kupil te prevleke, ki so proti pršicam, ampak stanje se ni izboljšalo. Zanima me , če je kdo izmed vas imel takšne težave in če bi mi lahko lepo prosim pomagal..hvala.

Verjetno ne pomaga, ker ni alergija. Lahko je perioralni dermatitis, ki se lahko prav tako pojavi okrog oči, v tem primeru je treba uporabljati Rozamet metronidazol.

A ta krema se lahko kupi brez recepta?

Jaz sem imela več let pogosto vneto kožo okrog oči, zabuhlost.. Na osnovnem testu se mi je pokazala samo alergija na pršico in plesen. Na koncu se je izkazalo, da gre za alergijo na nikelj (nakit, pasovi, gumbi), ki je precej pogosta. Prosite zdravnika, da vas testira še za kontaktne alegene (kemikalije, kovine, ipd). To pomeni, da boste imeli vzorce nekaj dni nalepljene na hrbtu. Srečno

New Report

Close