Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Alergija ob bakterijski okuzbi

Alergija ob bakterijski okuzbi

Pozdravljeni.
Priblizno leto in pol se mi dogaja da ob okuzbu z bakterijo dobim hud alergijski napad v obliki otecenosti in koprivnice po vsem telesu. Skrbi me ker sem v lanskem letu imela taksne tezave 2x, letos pa ze 6x. Tezave so vedno hujse in ob zadnjih napadih sem imela ze tudi tezave z dihanjem. Lani sem bila na osnovnih alergoloskih testih, ki so bili vsi bp. V preteklih dveh mesecih sem obiskovala biresonancne terapije, za katere lahko recem da so mi pomagale da vsaj 2 meseca nisem zbolela, medtem ko sem imela prej angine ze na 3 tedne! In vsakic tudi taksen alergicni napad.
Prejsnjic sem vedno jemala Ospen, tokrat sem poskusila z brezpenicilinskim antibiotikih a je alergija enako huda.
Z taksnim stanjem zelo tezko zivim in normalno delam, ne nazadnje sem stara 35 let in mati majhnega otroka in ko zbolim prakticno 3 dni ne morem nic. Zaradi antihistaminikov, ki jih moram jemati 3xdnevno po 2 tabletki samo spim.
Cakam tudi na pregled na orl, kjer naj bi podali mnenje o smiselnosti odstranitve madljev.
Ali obstaja kaksna druga alergoloska preiskava ki bi mi pomagala taksne siruacije seveda z ustreznimi zdravili vzdrzevati bolj obvladljive, ce se ze ne morem cisto izogniti temu? Kaj bi lahko bil vzrok? Se ima kdo taksne tezave?

Pozdravljena,

sama sem imela podobne težave in na koncu vseh alergoloških testov na zdravila, sem (smo) ugotovili, da gre najverjetneje za rekacijo ob okužbah. Te še posebej agresivno izbruhnejo, ko je bolnik pod stresom. Ko sem razmišljala, kaj vse se je dogajalo v času, ko sem postajala bolna, bi se še kako strinjala.

Torej, mo j predlog- odstraniti stres iz vsakdanjika. Morda neverjetno, ampak je res. Premalokrat se tega zavedamo…

Upam, da težave čim prej minejo!

Sicer pa… prosite za antihistaminike, ki ne povzročajo zaspanosti (npr. Dasselta).

New Report

Close