Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Alergija na trave in pršico

Alergija na trave in pršico

Bili pri alergologu in testi so pokazali alergijo na trave(dr. označila s tremi križci) in začetna alergija na pršico(dr. označila z enim križcem). Sedaj je zavlada cela panika(predvsem babica) glede jogija, posteljnine, knjig, plišastih igrač. Saj smo dobili tudi pisna navodila kako ravnati, vendar ali je res potrebno vse zamenjati, likvidirati?
Kakšnih ukrepov ste se lotili starši s podobnimi rezultati? Hvala za nasvet in lep pozdrav.

Mi smo kupili prevleko za jogi, pospravili vse plišaste igrače, odstranili sedežno (ko bo priložnost, bomo kupili usnjeno), otroško sobo smo predelali, tako da je garderoba ločena, knjige smo dali v spalnico v omaro, kupili smo globinski sesalec in zdaj vsaj 1x na teden globinsko posesam posteljo, skoraj vsak dan pobrišem prah, vsak dan pobrišem tla (laminat), 1x na teden menjam posteljnino, zavese perem na 14 dni. Nam se vse skupaj obnese, saj ima sin zelo malo težav.

<http://pejicna.moj-album.com/>

Kot sem že napisala na forumu, svetujem vam, pokličite v zdravstveni center dr. Wohlmanna (5134448) , delajo v Dravljah, poglejte internet naslov. Sem prepričana , da vam bodo prijazno pristopili, kar je pa najvažnejše, ozdravili vaš problem, brez , da obrnete hišo na glavo. Pišem zato, ker imam sama izredno dobro izkušnjo z njimi in si mislim, da je dobro pomagati s tem čimveč ljudem. Srečno, lep pozdrav in jih pokličite !

Pozdravljeni

Tudi mi imamo alergijo na pršico pa še kaj drugega, ampak ta je najhujša. No tudi mi smo kupili globinski sesalec in vse živo kar so nam priporočali ter zapravili na kupe denarja. Cele dneve smo čistili in to s paro, saj je to uničevalo pršico, ampak ne za dolgo. No na koncu smo ugotovili, da je najbolje da pospravimo vse tepihe, odstranimo zavese in vse možne zbiralce pršice kot so plišaste igrače in podobne zadeve. Edino, kar bi priporočala je, da se za jogi kupi prevleka, ki preprečuje vdor pršice. Ta prevleka je pralna. Drugače pa je potrebno tudi jogije, ki naj bi bili antialergijski zelo pogosto in temeljito čistiti, kar ljudje, ki nimajo alergij nikoli ne počnejo. In pa dobro je zamenjati vzglavnik in odejo (za alergike). Mi imamo vse od odeje Škofja Loka actigard program. Zadostuje, pa imamo za pršico vse možne križce. Drugače pa prebrišemo tla in pohištvo vsak drugi dan in zamenjamo posteljnino enkrat na teden ali pa na deset dni. Pred kurilno sezono še dobro očistimo radiatorje.

Pri nas imata alergijo na pršico mož in hči.

Midva imava vodno posteljo, oba otroka imata vso posteljnino (+jogi seveda) oblečeno v prevleko proti pršicam. V hiši smo se odpovedali tepihom in zavesam, pliškote so zmanjšali na minimum. Vse perem na 60, posteljnino kar precejkrat perem, večje plišaste igrače občasno zamrznem.

pri nas ni bilo neke panike. smo pa alergijo na pršico potrdili naključno brez nekih težav, ob kontrolnem testiranju že znane alergije na hrano.

pliške smo zminimirali, ostale pospravili, te ki jih ima za igro redno peremo, se pa ne igra veliko z njimi. zavese bi naj prali tedensko, ampak mi za sedaj to delamo na 14 dni, posteljino preoblačimo tedensko, in mesečno opoeremo vzglanik in odejeo. jogi je imela že prej antialergijiski, enako odejo in vzglanik. tepihov nismo imeli, sedežna iz mikrofibre za enkrta še ne povzroča težav. alergijo na pršico smo potrdili pred 4 leti.

redno zračimo, in razmišljam o nakupu ionizatorja, vendar nisem prepričana če je kaj koristi.

Boj se boste izogibali alergenom več možnosti imate za normalno življeje, ker ko enkrat pride do poslabšanja alergije ti lahko to načne kvaliteto življenja. Poskusite preprečiti najhujše.

Srečno

Naš sin- 7 let- je alergičen na prah, pršico, cvetni prah in trave.

Ukrepi, ki jih izvajamo:
– nimamo zaves
– nimamo tepihov
– odstranili smo oblazinjeno sedežno in jo nadomestili z usnjeno
– prevleke za jogi in povštre proti pršicam
– plišaste živali zmanjšali na minimum
– posteljnino peremo vsak teden
– prah in po tleh pobrišem 1x na teden
– ker nam prostor omogoča imamo ločeno sobo, kjer sin spi in ločeno igralnico, kjer se vsi otroci igrajo, posledično je manj prahu v sobi kjer spi
– v sobi kjer spi, v igralnici in v dnevni sobi imamo ionizatorje. moje osebno mnenje je, da nam koristijo. Tudi na dopust ga vedno vazmemo s seboj, prav tako vzame sin vedno s seboj tudi svoj povšter
– jemljemo Algea
– skrbimo za čimbolj pestro hrano, da si s tem izboljšamo imunski sistem, vsak dan sadje in zelenjava, čimveč bolj naravno pridelano, polnozrnati izdelki,…

Tako, da težav glede pršice skoraj nimamo. Največ nam jih povzroča cvetni prah. redne zaščite nimamo, le v spomladanskem času Zyrtec.

lahko jemljejo otroci Algeo? kolk na dan, vzamete. naša je sicer stara 8 let, ma saj ni neke razlike. na to nisemniti pomislila da bi ji ponudila, sama pa jo uživam.

kateri ionizator imate? sama sem gledala fag shujev( upam da sem prav napisala).

lahko jemljejo otroci Algeo? kolk na dan, vzamete. naša je sicer stara 8 let, ma saj ni neke razlike. na to nisemniti pomislila da bi ji ponudila, sama pa jo uživam.

kateri ionizator imate? sama sem gledala fag shujev( upam da sem prav napisala).[/quote]

Jaz sem pisala na Algeo in njihova svetovalka mi je odgovorila, da lahko. Svetovala mi je do 9 tabletk na dan, glede na to, da je sin alergik. Lahko jih vzame trikrat na dan razdeljeno ali pa vse naenkrat.

JAz jih našemu dajem 6-7 1x dnevno, ponavadi že zjutraj predno gre v šolo. Z jemanjem sva pričela nekje aprila letos. Moram reči, da od takrat dalje skoz dobro piha (meriva PEF), je bolj zdrav, oziroma manj dovzeten za okužbe. Ali je to zgolj slučaj ali zaradi Algee, ne vem, ampak mislim, da nam pomagajo. Naj kar ostane tako naprej. Bomo videli kako bo letošnjo zimo. Predvsem pa me zanima, če bo imel zaradi jemanja Algee manj težav spomladi zaradi cvetnega prahu.
Tudi sama jemljem Algeo 4 tabletke 1x dnevno.

Imamo tri ionizatorje feng shue (ali kako se napiše). Prvega smo kupili že pred več kot 5 leti in ga ima sin v sobi kjer spi. Ostala dva pa smo kupili lansko leto. Prodajajo jih tudi v TOP sHOP. Sicer se malo drugače imenujejo, samo sem preverila in so to isti. Lani so imeli v TOP SHOP celo akcijo, če si dva kupil, je bil drugi precej cenejši.

kateri ionizator imate? sama sem gledala fag shujev( upam da sem prav napisala).[/quote]

Jaz sem pisala na Algeo in njihova svetovalka mi je odgovorila, da lahko. Svetovala mi je do 9 tabletk na dan, glede na to, da je sin alergik. Lahko jih vzame trikrat na dan razdeljeno ali pa vse naenkrat.

JAz jih našemu dajem 6-7 1x dnevno, ponavadi že zjutraj predno gre v šolo. Z jemanjem sva pričela nekje aprila letos. Moram reči, da od takrat dalje skoz dobro piha (meriva PEF), je bolj zdrav, oziroma manj dovzeten za okužbe. Ali je to zgolj slučaj ali zaradi Algee, ne vem, ampak mislim, da nam pomagajo. Naj kar ostane tako naprej. Bomo videli kako bo letošnjo zimo. Predvsem pa me zanima, če bo imel zaradi jemanja Algee manj težav spomladi zaradi cvetnega prahu.
Tudi sama jemljem Algeo 4 tabletke 1x dnevno.

Imamo tri ionizatorje feng shue (ali kako se napiše). Prvega smo kupili že pred več kot 5 leti in ga ima sin v sobi kjer spi. Ostala dva pa smo kupili lansko leto. Prodajajo jih tudi v TOP sHOP. Sicer se malo drugače imenujejo, samo sem preverila in so to isti. Lani so imeli v TOP SHOP celo akcijo, če si dva kupil, je bil drugi precej cenejši.[/quote]

hvala za informacije. bomo poskusili še mi.

Jaz sem sebi in sinu kupila alarat Alergolux, oba pa jeva Alge forte, ki so kombinacija 3 alg, Algeja pa samo ene. Problemov s prahom več nimava, tepihe in zavese imamo, prav tako tudi kavč iz blaga. Ga pač 1x na teden posesam. Alge forte pa na dan pojeva vsak 3, eno zjutraj, eno opoldne in eno zvečer. Tudi jaz sem prej uživala Algejo, 15 kom na dan, kar mi je bilo preveč. Ko pa sem zvedela za Alge forte in prebrala njihovo vsebino, sem se odločila za njih. V eni zeleni tabletki je dosti več, okoli 120 % alge clorella ( 160mg)v Algeji pa samo 40.Tudi cenovno so mi bolj dostopne, ker jih pijeva dva, občasno pa še mož.

Tudi mi imamo alergijo na pršice na naovo in še iščemo katere prevleke za jogije in blazine nj vzamemo. Katere prevleke imaste vi? Kupili smo že blazino od odeje za alergike, dali tepih iz njegove sobe, ostalo pa še pride.Hvala za odgovor. Lp Mary

Spoštovani!

Zanima me kakšen vpliv bi naj Algea imela pri alergiji na cvetni prah. Zanima me ker sem alergik in si nameravam kupiti Algeo.

HVALA za odgovor.

Bolj kot algeo bi ti priporočila alge forte in alergolux aparatek. 100% se ti bo izboljšalo, preverjeno.

Ja tudi nasa je alergicna na veliko stvari.. prsice,prah,travo,psenico….in tako dalje.Pa normalno cistimo,menjujemo jogi… no sploh ni problemov. do zdaj jh ni bilo .ko pa pride do reakcije pa mi vzamemo sirup Claritin.

New Report

Close