Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Alergija na trave

Alergija na trave

Pozdravljeni!

Ugotovljeno imam alergijo na trave, zaradi navzkrižnih alergenov pa sem občutljiva še na žita in stročnice.

Lepo bi prosila za kak nasvet, kako nadomestiti žita oz. izdelke iz žit (kruh, testenine). Obstaja kakšna alternativa? Našla sem recepte za krompirjev kruh, pa je žal povsod zraven tudi pšenična moka.

Hvala!

Larisa

jutro,

na testiranju sem bila prejšnji teden in imam ugotovljeno alergijo na trave, zeli, pršico…
sama sem ugotovila, da ne prenašam pšenične moke (me zapre, otečem v obraz, izraziti beli otekli podočnjaki z modro-vijolično kombinacijo, krči v trebuhu, napenjanje)

ustreza mi pirina moka, pečem kruh, delam testenine, rezance, palačinke, gostim omake

lep pozdrav

Hei, jaz imam enake težave-alergija na trave, pšenico/žita. Poleg tega pa sem alergična še 100%na laktozo in pa baje tudi na bučnice (jih naravnost obožujem in zaenkrat nisem še zasledila težav).

Zelo lepo bi vas prosila za kakšen nasvet ker ne vem več kaj naj jem 🙂 (namreč mesa in jajc pa ne maram 🙁 enostavno jih ne prenesem in se mi obrača želodec).

Hvala za kakršen koli nasvet kako nadomestiti žita.

New Report

Close