Alergija na sonce…prosim za nasvet
Lep pozdrav!
V vseh vprašanjih mojega problema nisem našla, lahko da je bil že omenjen vendar ga nisem zasledila, zato se vnaprej opravičujem. Moj problem je neke vrste alergija na sonce, ko sem na soncu je OK, ko pa pridem z njega, me začne koža grozno srbet, s tem da se vedno namažem s kremo ki imam visok faktor zaščite. Osebni zdravnik mi je tudi predpisal Claritine, vendar moje težave se kar naprej ponavljajo.
Hvala za odgovor že vnaprej, lep pozdrav vsem pa čim manj alergij!
Tudi sama sem se ubadala s podobnim problemom, s tem, da sem imela za povrh se koprivnico.
Danes resujem zadeve tako, da zacnem jemati 1 mesec dni pred izpostavljanjem soncu tablete za pripravo kože na sonce – obogatene z beta karotenom. dobis v lekarni npr. Braunemon in podobno… Stanje je tako popolnoma o.k.
lp
A.
No, mene so take alergije pričele pestiti že kar pred leti. Potem sem pa morala na inekcijo, pa se izogibati sonca, ali pa jemati mesec dni prej tablete…….potem pa mi je teta dala domače olje za sončenje. Bila sem nejeverni Tomaž, ampak eno leto sem pa le probala. In ne boste verjeli, stvar 100% deluje. Z oljem se lahko mažeš vsak dan, dobiš po njem tudi lepo polt, lahko pa tudi namažeš samo predele, ki te srbijo (ponavadi prsa, notranja stran stegen, roke ….). Ker od takrat nimam nobenih problemov, sem se naučila izdelovati olje tudi sama (iz cvetov Janževk). Če te zanima ti izdam recept. Zadeva res deluje. Meni je sonce postal prijatelj, ne pa sovražnik.
Izgleda, da na žalost obstajajo ljudje, ki dobre stvari obdržijo le zase, drugim pa jih ne privoščijo. Oseba, ki je napisala, da ima rešitev za ljudi, ki imajo težave s soncem ni vredna obiska na internetu. Internet je namenjen pomoči, ne pa skrivalnicam. Če recept deluje, bi lahko mnogim otrokom olajšal poletni pekel.
Čim manj težav vam želim!
Sicer pa ni zastojn pregovor: “to, kar deliš, prej ali slej tudi dobiš!”
Jaz lahko napišem le kaj alergijo blaži – v mojem primeru, je pa ne popolnoma odpravi. Sama sem imela tže ako hudo alergijo na sonce, da sem imela celo telo zatečeno in v reliefnih pekoče, srbečih mehurjih. Sedaj delam tako:
– dam čez 60-100 minut solarija – začnem več kot en mesec pred poletjem po pet, šest, sedem, osem, devet, postopoma do deset minut naenkrat
– takrat začnem jesti tudi beta karoten – in ne kateri koli, temveč Natural Wealth
– deset dni pred morjem začnem z kalcijem – Sandoz z C vitaminom, ker se namreč brez C vitamina kalcij ne absorbira dovolj
– s sabo vzamem še tabletke Flonidan in kremo Elocom, saj se alergija po več dneh pojavi, toda v manj hudi obliki, ki jo čez noč ublaži Elocom krema (samo na recept)
– sončim se v polsenci, brez krem za zaščito – na živo sonce grem le kadar grem v vodo
Iz predhodnih forumov (od lani) vem, da edino kar alergijo popolnoma prepreči so injekcije kortikosteroidov, ki pa naj bi imeli hude stranske učinke.
Tudi jaz imam alergijo na sonce – hudo srbenje, pikanje, neenakomerna pordelost koze…
Letos sem zacela jest Natural Wealth Beta karoten ze aprila. Kupila sem si kremo za soncenje Decleor, ki je baje namenjena alergicni kozi. Zaenkrat, po dveh vikendih in enem podaljsanem vikendu na morju je stanje dosti boljse, kot prejsnja leta – alergija se se ni pojavila, pocasi dobivam barvo. Upam, da se bo tako nadaljevalo.
lp,
Simona
Spoštovani
Brskam po internetu ,ker se ubadamo z alergijo na sonce ,pa sem zasledila o (janževkah) to so rože šentjanževke.To vem kako se naredi,cvetove šentjanževke se namoči v olje to se pusti v olju ,toliko časa,da je olje rdeče barve.lahko se precedi ali pa tudi ne.Poskusite v kakšni domači lekarni,verjetnoimajo šentjanževo olje.Tudi jaz grem pogledat.Sploh pa nisem vedela,da so te rože za alergijo.
lp