Alergija na sonce-moja izkušnja
Pozdravljeni,
kot nekdo, ki 10 let niti na tržnico ni mogel brez dolgih rokavov, dolgih hlač in velikega klobuka in ki torej razume, kako je živeti v senci, bi z vami rada delila svojo izkušnjo. Alergija se mi je nenadoma pojavila pred desetimi leti, še danes ne vem vzroka. Začelo se je s posameznimi pikicami po obrazu, dekolteju, rokah in stegnih. Če se soncu nisem 100% izognila, so pikice prerasle v gnojne centimetrske bule. Ni pomagalo uživanje Claritin tablet, kalcija, mazanje s posebnimi anti-alergenimi zaščitnimi kremami s 50 faktorjem, skratka 10 let sem bila prikrajšana na uživanje na plaži, sroščen sprehod v kratkih rokavih, potovanja so bila mučna.
Lani sem se zavestno odločila, da režem meso iz svojega repertoarja ter znižam uživanje mleka in mlečnih izdelkov. Po enem letu takega režima lahko rečem, da sem letos prvič preživela dopust na soncu, na plaži, šla na potovanje in preživela 14 dni na 40-45 stopinj brez alergije 😀 Meso in mlečne izdelke uživam minimalno, 20% prvotne količine, in se lahko pohvalim, da že mesece brezskrbno uživam v sončnih žarkih 🙂 Torej-prehrana, prehrana, prehrana 😉