alergija na sonce
Lep pozdrav vsem.
Moj sin je star 6 mesecev in ima alergijo na mleko , jajca in jabolka. Sedaj ga ne dojim več in je samo pregomin. očitno pa to ni vse, saj je včeraj in danes totalno rdeč, spet. Živali nimamo torej to odpade. ali je lahko cvetni prah ali sonce? koža ga spet zelo srbi in je zelo razdražljiv. Očitno je tudi, da mu je zelo vroče tako da sem ga danes imela le v tankih hlačkah, nogavicah in kratkih rokavih. drugi otroci so bili dosti bolj oblečeni, zdj me je tudi strah, da ne bo dobil kakšne viroze ali pa vnetja ušesa. Samo to nam še manjka, saj smo bili v mesecu dni že dvakrat po 10 dni v bolnici.
Prosim za pomoč, ali mi lahko kdo svetuje koliko ga naj sploh oblečem in ali je ta rdečina lahko posledica znoja na njegovem telesu ali je to lahko spet kakšna nova alergija. Še to, ravno včeraj sem mu za v pregomin tudi pričela dajati drugo vodo, vodo bistra, prej pa je bil dano. Alije tudi to lahko posledica?
Hvala.
Po opisu sklepam, da ima vaš sin AD. NAm so rekli, da znoj tako kožo zelo draži, zato je potrebno res paziti, da se jih ne obleče preveč – raje več tankih rokavov, ki jih slačiš in oblačiš po potrebi. Če pa se že spoti, se ga ne sme nikoli pustiti tako prepotenega, ampak ga takoj umiti ali pa obrisati z vlažno krpo (da pobereš s kože tudi sol, ki jo draži) in preobleči v suha oblačila.
DA bi imel reakcijo na drugo vrsto ustekleničene vode, je zelo malo verjetno. Alergija na sonce se pa kaže le na delih telesa, ki so bili direktno izpostavljeni soncu (v vašem primeru torej obrazek in verjetno rokice).