Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija alergija na sojo in mleko

alergija na sojo in mleko

pozdravljene!

mojemu malčku so ugotovili alergijo na sojo, tako da zdaj tudi sojinih izdelkov, mleko ne more več uživati (alergičen je tudi na jajca, mleko). zdaj uživa riževo mleko.

zanima me kaj jedo vaši malčki ki imajo iste alergije? kakšna ideja?

mislite da riževo mleko zadostuje ali bi 2letniku morala dajati pregomin??(le tega je pri 1letu zavračal)

hvala za ideje in nasvete!

lep dan!
rinčula

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Počasi umira kdor postane suženj navade, ponavljajoč vsak dan iste poti, kdor ne zamenja prestave, kdor ne tvega in zamenja barvo oblek, kdor ne govori tistemu, ki ga ne pozna. Pablo Neruda

Riževo mleko ima zelo malo beljakovin, te pa so ena glavnih sestavin, ki jih otrok rabi od “mleka” – materinega, kravjega, sojinega ali formule oz. Pregomina. Če pogledaš na deklaracijo, ima riževo mleko 0,1g beljakovin na 100 g, sojino pa čez 3,5g, nekaj takega tudi kravje.

Na tvojem mestu bi se posvetovala z alergologom in dietetičarko na pediatrični. Kaj pa meso, ga ima malček rad?

Hvala za odgovor!

ravno to me je prestrašilo ker je iz malega mesojedca postal vegetarijančk :). tale mesec ni hotel jesti meso, prav bljuval ga je ven in izbiral le zelenjavo.

misliš da če poje zadostno količino mesa da bo pokril potrebe po beljakovinah?
kakšna je ta zadostna količina mesa? 3 x na teden meso??!! (čist sem zmedena)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Počasi umira kdor postane suženj navade, ponavljajoč vsak dan iste poti, kdor ne zamenja prestave, kdor ne tvega in zamenja barvo oblek, kdor ne govori tistemu, ki ga ne pozna. Pablo Neruda

Kaj pa ostale stročnice?

Nimam pojma, koliko mesa bi moral pojesti otrok. Najbolje, da res pokličeš dietetičarko na pediatrično. Ja, pa stročnice, seveda, kot je omenila Mojca.

s stročnicami je pri nas res bolj slabo. jih bom bolj vključila v prehrano.

kakšen recept? namig?

V Merkatorju in Šparu imajo na “zdravih policah” mešanico stročnic (dolenjska ali gorenjska mineštra) za enostavno pripravo. Enostavno skuhaš (na gosto), najhitreje pod pritiskom, nato dodaš še za boljši okus prereaženo čebulo in česen. Mi vsi štirje radi jemo.

lp-mojca

Veliko beljakovin ima tudi čičerika. Je zelo okusna. Mi kuhamo kar kremno juho (zmiksana čičerika) + dodatki

hvala obema za nasvete! res hvala!

že tečem po čičeriko in po to mešanico!

Naši otroci imajo radi fižolovo juho, v kateri se fižola ne sme videti :-))

Zmiksaš fižol, daš to packarijo kuhat v malo vode, zraven malo narezanega korenčka, soliš, lahko malo pogostiš z moko in zakuhaš kakšne makarončke, pa je.

Moja oba imata rada fižolovko:
fižol češnjevec skuhaš, nato spasiraš soliš, lahko dodaš malo kisa. Posebaj skuhaš široke rezance in jih nato na malo olja prepražiš, da hrustajo. Nato preliješ s fižolovko.
dober tek…

zlaaaaaaaati punci…………..hvala !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Iz čičerike lahko delaš tudi pire, enostavno zmešaš med krompir preden pretlašič. Super je tudi leča, kot priloga, pire, v juhici…

New Report

Close