Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Alergija na sojo

Alergija na sojo

Pozdravljeni,
mene pa zanima za kaj gre najpogosteje pri alergiji na sojo, ali gre za alergijo na sojine proteine ali na vse njene derivate, tudi olje in sojin lecitin. moj sin je namreč alergičen na kravje mleko in zdaj se dobi na evropskem trgu riževo mleko, ki je deklarirano brez proteinov kravjega mleka in sojinih proteinov, vsebuje pa sojino olje in sojin lecitin. Sinu alergije na sojo sicer niso preverjali, ker ji ni bil izpostavljen, a ne bi rada z uvedbo tega mleka, da bi prišlo tudi do tega, ker je soja tako znani alergen. Prosim za pojasnilo.
Hvala in lep pozdrav,
M.

Moj sin je alergičen na kravje mleko in tudi sojo. Alergologi so mi povedali, da je v bistvu alergičen na mlečne in sojine beljakovine (proteine), še posebej so me opozorili na sojin lecitin, ki ga proizvajalci množično dodajajo v veliko živil. Mi se vsemu, kar vsebuje karkoli mlečnega ali sojinega izogibamo. V DM-u kupujemo riževo mleko (ki ne vsebuje sojinega lecitina), uporabljamo tudi allernovo. Mislim, da dosti vrst riževega mleka ne vsebuje sojinega lecitina, zato raje uporabljajte takšnega.

mi smo leta konzumirali sojo, ampak takrat še ni bilo na trgu riževega brez sladkorja,…. Pregomina in Allernove ni prenašala, bruhala v loku. ma kaj vem, rekli so mi da de zelo dober nadomestek KM, ampak naj bom ves čas na preži zaradi možne alergiije na sojo, ker je ta zelo alergena. Ko sem odkrila alnatura riževo mleko brez soli in sladkorja, smo takoj prešaltali.

New Report

Close