Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Alergija na šampon Oronazol?

Alergija na šampon Oronazol?

Pozdravljeni!

Pred enim tednom sem kot preventivo uporabila šampon Oronazol. Že med samo uporabo sem občutila izredno izšušenost kože, takoj po uporabi rahlo razdraženost kože, naslednji dan pa me je začela srbeti koža, še posebno na delih ki so bili v neposrednem stiku s šamponom. Imam namreč zelo dolge lase, sorazmerno močna srbečica pa se pojavlja predvsem na nadlahteh, hrbtu, lasišču, in prsnem košu, občasno pa zmerna srbečica tudi drugod. Srbečice ne spremljajo nikakršni opazni izpuščaji, pojavljajo pa se sekundarni znaki zaradi praskanja tudi do krvi.

Ali je lahko takšna srbečica stranski učinek uporabe šampona? Šampona od takrat nisem več uporabila, srbečica pa ni ponehala. Prosila bi za nasvete, kako naj ukrepam.

Najlepša hvala in lep pozdrav

Meni je bilo rečeno, da naj bi alergična reakcija ponehala oz. izzvenela v nekaj urah do nekaj dneh od stika z alergenom. Šla pa sem k zdravniku s podobno težavo, kot jo omenjaš ti, vendar ne zaradi šampona in imela sem rdečico. Diagnoza je bila urtikarija zaradi stresa. Po parih dneh antihistaminika in načrtnem sproščanju se je stanje umirilo.

New Report

Close