Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Alergija na pšenico: kdaj prenehati z dieto

Alergija na pšenico: kdaj prenehati z dieto

Pozdravljeni!

Prosim, da mi razložite ukrepe zdravnice. Jaz namreč tega ne razumem več.
Sin ima poleg drugih alergij tudi alergijo na pšenico. Pred dvema letoma je bila to vrednost 7,15kU/L. Takrat sem ga še dojila. Pšenice on ni smel uživati, jaz pa lahko.

Hči ima alergijo na pšenico 0,39 kU/l. Obe (dojim) se morava pšenice izogibati.

Sedaj ima sin vrednost specifičnih IgEjev 1,3kU/l. Zdravnice je rekla naj poskušamo uvajati, ker da vse kar je pod 40kU/l sploh ni alergija?!!
Sedaj pa sploh ne vem več – ali ne velja pri vseh alergijah da pod 0,35kU/l lahko pričneš z uživanjem?!

Hvala za pojasnilo in lep večer,
Bouha

Mi imamo mleko 0,56 in ni dovoljeno,jajce se je spustilo na 0,35 je že dovoljeno,mislim da imaš prav jaz sem se prepričala,da imajo pediatri zelo malo znanja kar se tiče diet .

Še enkrat se oglašam: to ni bil pediater, ampak zdravnica na pediatrični kliniki (alergološka ambulanta)…!! Zato ne vem več kaj…

Za skupne IgE je meja 35, za posamezno pa 0,35. Naš (3,5 leta)ima na rž 0,40 pa nam rniso rekli,naj se je izogibamo. Sicer ima že tako striktno dieto, pa kar sama rženo moko izpustim če le lahko. Preventiva

Znanja zdravnikov o alergijah se zelo hitro dopolnjujejo, tako da kakšno leto razlike že lahko dobiš čisto drugačno informacijo.

Nam so v roku 1 meseca rekli sprva, da lahko uživa kislo zelje in ribe, sedaj pa po novem ne več, ker so ugotovili, da ta živila sama tvorijo histamin, zlasti ribe, če niso takoj in pravilno pripravljene.

Bouha, tudi nam je ena od zdravnic na Alergo/Pediatrična/, kljub dokaj visoki vrednosti IgE priporočila, da postopoma uvedemo pšenico. Moja punčka (zdaj stara sedem let) je imela ob že čisto majhni količini takojšnjo reakcijo. Na naslednjem testiranju so se vrednosti Ige na pšenico močno povišale, tudi koni etst je bil ++++. No, potem pa sva prišli na kontrolo k drugi zdravnici na Pediatrični, ki je bila huda, zakaj da smo ji dali pšenico… no, potem pa vedi kaj je prav in kaj ne…

živjo.

Jaz ravno nisem toliko časa na forumu, se pa kdaj pa kdaj tudi priključim kakšnemu. Zasledila sem ta vaš problem kaj je prav in kaj ne. Sama delam v zdravstvu in imam sina alergika(med ostalim tudi na pšenico) in sem že tudi v dveh letih slišala sto in eno različico o zdravljenju in uvajanju alergene hrane oz živila. Stvar pa je popolnoma preprosta. Alergije so nasploh zelo neraziskane in nekako, če lahko tako rečem, sem izvedela, da se na pediatrični kliniki dogajajo zelo zanimive zadeve. Na naših otrocih se delajo raziskave in študije (mladi študentje medicinske fakultete na ta račun pišejo diplome).Kar pomeni da so naši otroci samo poskusni zajčki, vendar pa je to povsem običajno, ker se s tem medicina razvija. Tako si to oni predstavljajo. To je moj zaključek in mislim,da tudi ljudi, ki so v to tudi prepričani. Nihče ni vseved in zato so tudi Alergologi zmotljivi. To, da pa se raziskujejo alergije na naš račun oz. na naših otrocih pa je žalostno. Pa nam ostaja kakšna druga možnost.? Upam,da nisem koga prestrašila. Tako pač je in ne samo v Alergologiji,…
In zaključek; zato je toliko različnih mnenj in novih načinov oz. navodil glede zdravljenja alergij

Moj oče je tudi alergičen na pšenico in ne je hrane, kot je kruh, testenine, kjer koli je dodana pšenica že 20. let.Tej alergiji, ki jo ima so mu rekli, da se imenuje celiakija, tako da priporočam, da za čas prekineš z jemanjem pšenice za 2 meseca, je tudi v kruhu, potem pa boš videla, kakšni so rezuletati.

Upam, da ti je kaj pomagalo!
Lep pozdrav!

Alergija na pšenico ni isto kot celiakija (gluten)

Pozdravljene!

Po pogovoru z dvema neodvisnima alergologinjama sem izvedela, da je alergija na pšenico drugačna od drugih!? Zakaj še vedno ne vem.
Meja za uživanje pšenice naj bi bila 40kU/l (pod to mejo je bil sicer moj sin že ob pojavu problemov (7,15kU/l), sedaj ima 1,10kU/l).

Posledica: naročeni smo na provokacijske teste na alergoški oddelek pediatrične klinike, če želimo, da smo upravičeni da dodatka.
Lep vikend,

Bouha

metka.

Ne vem če veš ampak alergija na pšenico ni celiakija. Ljudje ,ki imajo celiakijo niso alergiki, ker je to bolezen in pri njih gre za to, da prebavni trakt ne more prebavit določenih snovi in je skoraj vedno doživljenska. Medtemko alergije pa izginejo in gre v telesu za odpor do nekega alergena( v tem primeru pšenice), Telo tvori protitelesa v krvi. Dokler so protitelesa v krvi se alergena ne sme dodajati oz. uživati. Zato pa je dieta, da protitelesa izginejo.

lep pozdrav

Telo morda po dolgotrajni dieti pozabi na alergen. Poskusi s provokacijo, postopnim uvajanjem. Če ne bo reakcije, potem je verjetno alergija izzvenela. Lahko pa se ponovno pojavi ob stiku oz. uživanjem.

Srečno!

New Report

Close