Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija alergija na pšenico

alergija na pšenico

Ali katera ve, kako je pri alergiji na pšenico, ali se pira lahko uporablja?

<http://pejicna.moj-album.com/>

Ne vem sicer, kakšno je uradno stališče, a moj malcek jo dobro prenaša. Pira se je pri nas izkazala kot idealno nadomestilo za pšenico pri peki – z brezglutensko moko mi ne kruh ne pecivo sploh ne rata, vse je nekam zbito in trdo :((

Moj sin ni alergicen na psenico ampak vseeno dobi izpuscaje po celem telesu, se najvec po trebuscku in ramenih. Enako se zgodi po pirinem in rzenem kruhu. Vec zaenkrat se nismo testirali.

Mi smo na piri že več let. Uspešno! Kamuta nismo prenesli, ostalih žitaric tudi ne, s piro je vse o.k.
Kruh obvezno specite sami, nobena pekarna vam ne more zagotoviti povsem neoporečnega kruha, četudi na deklaraciji piše, da je brez…. saj nimajo samo ene vrste proizvodnje.
Srečno!

Naša je alergična na pšenico in ne sme tudi pire in kamuta.

Če imate alergijo na pšenico in ne na gluten, lahko upate, da bo piro dobro prenašal. Ker je precej podobna pšenici seveda obstaja možnost, da tudi pire ne bo prenašal-a. Vendar mislim, da je vredno poskusiti.
LP Barb

Meni so rekli na pediatriji včeraj, da je pira isto kot pšenica, samo da je neprečiščena, in da ima sorodne alergene notri.

Pira je starodavna pšenica. Odvisno je ali je otrok alergičen na pšenico ali na gluten. Na alergološki pri alergiji na pšenico preventivno prepovejo tudi piro. Pri nas je otroka nista prenesla. Sedaj pa sta alergijo na gluten očitno prerasla. Poskusite. Morda pa bo poskus uspešen.

New Report

Close