alergija na psa?
oj hvala, sam recimo če je tako, kako to, da ona ni alergična na recimo jajca. oz na nobeno hrano?
moti me , ker se sovpada z jemanjem antibiotika. danes je recimo postala flekasta tud v varstvu. no vsekakor, bomo šle na alergo testiranje čimprej kot se le da.
mal me je strah, da ni slučajno na antibiotik alergična in jo sedaj moti tud pasja slina, dva mesca mamo kužata, pa prej se to ni dogajalo, sepravi prvi mesec pa pol.
Najverjetneje je kar alergija na psa. Saj je tudi v slini dosti beljakovin, celic in drugih snovi, ki lahko povzročajo alergijske reakcije, pa še bolj so koncentrirane kot na dlaki (kjer je tudi dosti sline, ko se kuža poliže po telesu) !
Pri našem je isto – božanje psa mu ne dela težav, ko ga poliže, postane flekast – potrjena alergija na psa (s kožnimi in krvnimi testi). Pri mački je bilo dovolj le božanje, pa so sledili fleki in pozitivni testi.
Če je kuža kratkodlak, ne sem biti zunaj. In ni nobene potrebe, da bi dajali kužka stran, le pazite, da otroka ne poliže. Če je pa postala flekasta tudi v varstvu, potem pa sploh ni nujno, da je alergija na pasjo slino.
Sicer so pa alergije ozdravljive, le dobrega bioterapevta najdite. Našemu je pomagalo.