alergija na pršico
Pozdrav, po novem imam alergijo na pršice, ugotovljeno po 2mesečenem bronhitisu, ki nikakor ne preneha.
Doma imam malega kužka cc 2meseca ga imamo, zdaj nevem kam naj vprašam ali je sploh ok, da je kužek, ki je v stanovanju.
Grem v kratkem še na testiranje za astmo, ki jo po vsej verjetnosti imam.
A z astmo se lahk ima psa ?
Hvala za vse odgovore. Sem čist zmedena, sploh nevem kam naj se obrnem za vprašanja.
tudi sama imam astmo in z nami v stanovanju stanuje tudi yorkica; če na psa niste alergični vam ne bo povzročal astme, sicer pa se s pogostim čiščenjem da tudi temu izogniti…
umaknite vse preproge, zavese itd in uvedite redno dnevno sesanje stanovanja, zamenjajte jogije in posteljnino, redno brišite s vlažno krpo, zračite…
lp, T.
Pozdravljeni!
Mene pa zanima naslednje. Moj 4- letnik ima atopični dermatitis, ki so mu ga odkrili v starosti 2 let. Težave so se nadaljevale… veliki rdeči fleki po nagah,srbenje, zamašen nos… Sedaj za staro leto smo bili v pediatrični kliniki kjer so ga testirali in ugotovili alergijo na pršico in mačke. Sedaj smo postavljeni pred dejstvo, da lahko otrok dobi astmo, če ne bomo preuredili stanovanja( imamo v dnevni in spalnici itison). Sedaj pa me zanima ali se lahko polagajo laminati, če je otrok alergičen na pršico ali mora biti topli pod, linolej, ploščice….
Hvala, na čimprejšnjem odgovoru….
seveda,mi imamo vsepovsod laminat(samo brez praha vseeno ne boste) in tudi naš 3 letnik ima od 8 mes dokazano alergijo na pršico.samo mi nismo pelali panike,ker se je praha nemogoče znebit,tudi na laminatu se nabira.res pa večkrat brišem,sploh tam kjer spi.sem pa opazla da če zvečer pred spanjem ne divja po postli,kar je bilo v navadi,potem ne kašlja zvečer ko gre spat,ker zgleda takrat prah dvigne in ga potem vdihava,sedaj se oblačiva v dnevni in greva samo spat in je dosti bolje.saj se prahu ne boš mogla čisto znebit.mi sicer nikjer nimamo že od prej tepihov,zavese pa smo obdržali.če še imate fleke in srbi mu dajaj fenistil kaplice-vse umiri-to je nam svetoval zdravnik.nam kožo poslabša pašteta,tako da pazite kaj jeste-dobi še manjše fleke-namažem z advantanom da se posušijo,če ne se kar čoha.saj ste verjetno dobili listek katerih živil se izogibat pri atopični koži.pa še mazanje z mastno kremo,ker imajo zelo suho kožo.
Hvalaaaa.Najbolj sem vesela za kužka, upam , da se obnese.
Mene kar čudi, da sem alergična, saj sploh ni bilo nikol znakov o kaki alrgiji, razen letos, ko sem non stop bolna s tem bronhitisom.
Hiša je nova in hvalabogu , je povsod parket. dobila sem na netu tud te prevleke za jogi alergocover, pa postlo, ki je iz blaga bom menjala za leseno. najbolj mi je žal novega kavča.danes sem mal gledala za usnjenimi , sam ali so mi grdi ali pa groznoooo dragi.
Pa odejo iz gosjega puha bom vrgla dol, zdaj ko vem za alergijo mam občutek, kot da me prav duši pod njo.
Za Kužka pa upam, da ne bo nič narobe, saj se vse materialno lahk menja, sam tole z živalco je pa kruto.
Sem se zdaj mal umirila, sam ko sem izvedela, pa sem bila čist paf.
Kolk pa je kaj možno, da so testi lahk lažni?
In meni so neredili sam kožni test, kako naj vem ali je močna ali mala alergija? ali je sam alergija in konec?
lej viroza nima nobene zveze z alergijo, saj jo povzročajo virusi. bronhitis pa znova nima neke pomembne veze morda edino da se med bolezinjo samo stanje še dodatno poslabša. asmatčni napadi to je pa nekaj druga, pa še ti se lahko pojavljajo brez alergije.
http://www.ezdravje.com/si/dihala/bronhitis/#b2, pa še povezava o kroničnem bronhitisu.
sicer pa moj otrok ima dokazano alergijo na pršice pa nikoli ni imela omembe vrednih težav, ugotovljena je bila naključno ob testiranju drugih alergij, ki nam povzročajo težave. morda da je bila tekom celega leta nahodna in imela posledično pogostejše vnetje ušes, zaradi zamašenih evstahijevih cevk. in da s epozna ko menjanmo okolje in gremo na morje da nam mediteranski zrak in morska voda v enem dnevu spuca nos.