Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Alergija na pršice in nakup opreme

Alergija na pršice in nakup opreme

Pozdravljeni,

Sem alergik, med drugim alergičen na pršice. Nekih hudih znakov sicer nimam, razen konstantnega odkašljevanja ( večinoma suhega ), ki je zelo moteč in nadležen.
V stanovanju nimam popolnoma nič motečega ( zavese, preproge, plišaste igrače, sedežna garnitura, oblazinjeni stoli ) razen postelje. Torej mi ostane le, da rešim ta problem. Načrt je sledeč. Kupil bom nov jogi in prevleko za njega ( tisto z zadrgo, ki ga celega neprodušno zaobjame ). Kar se tiče vzglavnika in oddeje, ju bom pral 2x na mesec, tako da prevleka zaenkrat ni potrebna.

Razlog, da pišem tukaj pa je, ker me zanima kje in kaj naj kupim. Ponudba je ogromna, razlike v ceni ravnotako. Npr. Dreamwalk prevleka za jogi stane 70€, Taja stane 80€, itd. Pomembno pa je tudi, da stvar 100% deluje, se pravi, da je preverjena. Za prevleko sem pripravljen dati do 100€, v kolikor bo seveda kakšna razlika v kvaliteti med 70 in 100€.

Potreben bo tudi nakup jogija. Mere najboljše kar 90×200, glede višine pa ne vem. Zdaj je standard 20cm višine, vendar se mi zdi to bolj slabo zaradi sesanja ( sesalec težje prodre v sredino jogija ). Zdaj načeloma imajo že jogiji sami od sebe neke vrste antialergijsko zaščito, kar ne škodi, vendar pa je vprašanje koliko je učinkovita, sploh glede na to, da bo jogi itak prevlečen z prevleko. Morda je bolj pomembno, da je udoben, da bom na njemu dobro spal. Oz. kaj pa vem, naj bo udoben in material, ki ne “vleče” pršic nase.
Glede cene sem veliko razmišljal. Jogiji so lahko poceni, lahko pa zelo dragi. Ker sem študent in sam skrbim zase, sem finančno precej omejen. Najraje bi jogi za max 100€, če je le mogoče dobiti kaj spodobnega. Vem sicer, da se stvar kupuje na dolgi rok, vendar na kratki rok moram tudi od nečesa živeti.

Vnaprej hvala za odgovore in LP

Dobro zate, da nimaš nič motečega okoli sebe. Zase tega ravno ne bi mogla trditi. Pršice so povsod, samo opazimo jih ne. na žalost tako pač je. V sterilnem okolju ravno ne moremo živeti. Sama imam prevleko od Dreamwalka, kupljeno v Sanolaborju, ravno tako imam antialergijsko prevleko za blazino, mislim, da se tudi to splača kupiti. Pa še nekaj je, fajn je imeti vse po dva kompleta. Eden lahko “hodi” s tabo po svetu.
Jogi si pa enostavno kupi takšen, ki ti bo ustrezal, saj če ga boš oblekel v antialergijsko prevleko, naj bi te že ta ščitila pred izločki pršic. Velikokrat boš naletel na to, da so jogiji ali posteljnina primerni za alergike, pa je jogi npr. samo oblečen v na dovolj stopinjah pralno prevleko, ki niti ni prevlečena s kakršnokoli zaščito proti pršicam, posteljnina pa ravno tako.
Sama imam v stanovanju zofo, ki bi znala biti problem, pa jo redno sesam s sesalnikom, ki je ravno temu namenjen, prevleko operem na 60 stopinj in vsake toliko sedežni del postavim na balkon, da se temeljito prelufta. Se mi zdi, da čisto deluje. Aja, posteljnino in blazino pa za 24 ur vržem v zamrzovalno omaro.
Ko sem v domačem okolju, težav ni, te se pojavijo, ko je treba kam drugam.

To, da nimam nič motečega okoli sebe sem bolj mislil, da nimam preprog, zaves, plišastih igrač, teh stvari ki jih zdravniki popolnoma odsvetujemo. Jasno pa je, da so pršice precej prilagodljive in kot rečeno, so povsod okoli nas.

Glede prevlek se ne morem odločiti, ali kupim Taja, ali dreamwalk ( ali kakšne druge, ponudbe je ogromno, cene so tam tam, kako pa naj vem katere delujejo, katere ne, katere boljše, katere slabše ).
Glede jogija ravnotako ne vem kje se mi ga splača kupiti. Morda bi veljalo iti nekam, kjer lahko jogije na licu mesta probam in pač vzamem tistega, ki mi najbolj paše kar se tiče občutka pri ležanju ( spočitost je zelo pomembna in pri tem pomaga tako udoben jogi, kot tudi zaščita pred prščicami ). Pozitiven vpliv jogija na mojo hrbtenico tudi ne bi škodil, ker sem imel pred leti operacijo na le tej. Ima še kdo kakšne izkušnje, nasvete ? Morda tudi kakšen od zdravnikov ?

New Report

Close