alergija na prah
mi smo brez težav, razen pogostejših slabosti, menda je to od tega, ker diete se držimo strogo (ima še alergijo na hrano). ugotovljena alergija na pršico po naključju z kožnim testom, sedaj pa je pozitiven tudi na krvi.
ja imata alergijo na pršico ki se zadržuje tudi v hišnem prahu. ukrepi pa brez tepihov, plišaste igrače če res ne gre brez njih redno prat ali zamrzovat, vzglavnik in odeja naj bosta pralna vsaj na 60, posteljino pa vsaj mi preoblačimo 1x tedensko. priporoča se usnejna sedežna, mi imamo mikrofibro (ni najboljša rešitev, samo za sedja še gre, najbrž pa jo bomo dlai oblečt v usnje), pa mi smo brez metle, samo mokro brisnaje in sesanje. zavese za sedaj še imamo. pravijo da pomaga tudi ionizator zraka pa čistilec, sama se še ogledujem katerega bi imeli.
Naš je 6 letnik je imel zelo hudo alergijo na prah, pršice, plesen in na travo. Pa se s tem nismo mogli sprijazniti, zelo mučno je bilo živeti tako – še posebej sinku. Pa smo se odločili, da poskusimo z bioterapijami, izgubiti tako nimaš več kaj. Poleg bio je imel še neke druge terapije, trenutno se ne spomnim kako se jim reče in od takrat dalje nima nobenih težav več.
Nimam veliko odprtih polic in stvari, na katerih bi se nabiral prah npr spominki so raje v vitrini. In rož tudi nimam notri, nasvet z alergo. Postelje imam oblečene v alergo prevleko. Zaves in tepihov ne, usnjen kavč, da bi pa lih ful prah brisala, ga pa ne. Sesam na 3 dni. Pa zračim veliko. Ko ni kurilne sezone, je življenje ful lažje pa za 200% se nama je izboljšal, ko smo si umislili prevleke za postelje in leder kavč.