alergija na pokošeno travo
Pozdravljeni !
Lani smo kupili parcelo in sedaj pridno kosimo. Lansko poletje se je hčerki (4 leta) po košnji na stopalih pojavila alergija sredi noči po košnji trave. Travo smo celo mulčili, ona pa je bosa veselo tekala okrog. Dobila je posip brbunčkov, ki so na sredini imeli tekočino, ki se je čez nekaj dni zdržila v večje skupine izpuščajev, ko se je tekočina razlila je tam nastala krasta in srbečica je prenehala. Sredi noči se je zbudila v hudih mukah in se nervozno praskala, a srbečica ni prenehala. Takrat nisem vedela od česa je in tudi kako preprečiti. Imela je pikice predvsem med prsti in po vrhnjem delu stopala, ne pa po podplatu. Ko smo naslednjič kosili in se je alergija ponovila je bilo jasno, da je alergija na pokošeno travo, a takrat smo odšli na morje in je morje rešilo težave s srbečico.
Včeraj pa smo ponovno kosili, domnevala sem, da bo problem rešen v kolikor bo pri košnji imela obute čevlje. Zmotila sem se, danes zjutraj je povedala, da jo noge srbijo. Sicer je v veliko bolj blagi obliki, a alergija je identična.
Na alergije se res nič ne spoznamo, ker nikoli nismo imeli opravka z njimi. Na kaj bi bila po tem takem hčerka alergična, če se je alergija pojavila brez konkretnega dotika s temi sokovi iz trave?
Kakšna zdravila se v takih primerih jemle, je mogoče kaj vzteti še predenj se izpuščaji pojavijo. Zdr. mi je prvič dal Elocom, a to naj ne bi bila ustaljena praksa, ali pač?
Predvidevam, da bi pomagalo, da kosimo travo tik pred dežjem in da pokošeno travo pograbimo? Ali se motim?
Se to kaj zdravi, ali pač bo alergija za vedno prisotna? Kaj pa ta Claritin?
Hvala za odgovor.