Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Alergija na pik ose

Alergija na pik ose

Pozdravljeni,

prosim vas za pomoč pri odločitvi ali otroka ”dati” na imunoterapijo. Gre za alergijo na pik ose.
V izvidu imamo napisano, da pri taki reakciji ni absolutne indikacije za specifično imunoterapijo, lahko jo pa izvedejo, če se starši za to odločimo. Naslednja reakcija je lahko težja.
Kaj to pomeni? Kako bi se vi kot starš odločili? 🙂

Sin je sedaj dobil epipen, ki ga nosi ves čas s seboj. Ker živimo na vasi, dneve preživljamo v naravi kjer je os seveda veliko zato nas kljub epipenu seveda skrbi. Pa tudi sicer je epipen kar velika odgovornost za vse prisotne.

Izvid je pa tak:
S-IgE-i3 osa = 3,74
S-IgE-i3 čebela = 0,35
S-Triptaza = 2

Specifični IgE za pik ose so pozitivni.

Potem je še splošni izvid krvi. Če je potrebno prepišem ma ni nekih odstopanj po oceni popolnega laika :)))

V primeru, da bi šlo za alergijo na nekaj čemur se lahko izognemo o imunoterapiji ne bi razmišljali. Ker se pa piku ose ne moremo v celoti izogniti pa seveda razmišljamo o vseh možnostih, ki jih imamo.

Že vnaprej iskrena hvala za pomoč :)))

Ker je anafilaktična reakcija možna (in pri pikih sevda pogosta), bi svetovala imunoterapijo. Vsi moji pacientki, ki hodijo na imunoterapijo (tako za strup ose/čebele kot za cvetni prah), imajo odlične rezultate. Tudi veliki (dijaki), ki so več let po imunoterapiji, so doživeli pik inkriminirane žuželke brez težav.
Imunoterapija je pravzaprav tista znana homeopatska trditev, da se enako zdravi z enakim:=)

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Tudi sam imam mastocitozo,za katero ni cisto doloceno zdravljnje,tudi sam sem v dvomu,ali je varno prejeti dozo,katera me zivljensko ogroza,saj sem ze 2x dozivel anafilaksijo in bi brez epipena bil ze na onem svetu.

 

Tezke odlocitve.

Lp

New Report

Close