Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Alergija na penicilin? da ali ne?

Alergija na penicilin? da ali ne?

Pozdravljeni,

Upam, da sem izbrala pravi forum za moja vprašanja. Namreč ne dolgo nazaj sem zbolela ( zelo boleče grlo, glavobol, vročina, utrujenost, obolenje mišič inp). Naslednji dan sem odšla k zdravniku, da preveri moje stanje. Namen sem imela ostati v službi, a mi je zdravnica očitno dala vedeti, da moram ostati doma. Nič ni bilo še razvidno , le to, da sem že okužena in sum na angino. Kot ponavadi me je vprašala če sem na kaj alergična ( tablete) in sem rekla, da ne bi vedela nič o tem, da se nikoli ni nič zgodilo. Predpisala mi je Ospen 1500mg. Že z naslednjim dnem mi je postalo slabo ( jutranja slabost, preko dneva) in srbenje na intimnem delu. Sicer pa je bilo počutje boljše. Grlo me ni več bolelo, mišice ravno tako ne. Čez dva dni se mi je stanje poslabšalo. Še vedno srbenje na intimnem delu ( tudi peklo me je) in težave z dihanjem. Bil je 3 dan, ko sem jemala ospen in zvecer sem začutila , da težko diham. Nisem mogla priti do normalnega diha. Počasi se je umirilo. Dihanje se mi je naslednji dan popoldan stopnjevalo. Takoj sem šla do prve lekarne, kjer je zaposlen magister in ga povprašala kaj narediti, saj moja zdravnica ni več delala. Takoj mi je povedal, da je sum na alergijo na penicilin in, da ne smem več jemati tablet , ampak oditi do zdravnice. Naslednji dan sem šla po sumamed, kateri mi je pomagal in vse je bilo v normalnem stanju. Zdravnica je na hitro rekla, da je očitno alergija na penicilin ali laktoza intoleranca. Namreč več let mi je slabo po mlečnih izdelkih, vendar jih vseeno uživam, ker jih imam rada in, ker sem vegeterijanka ( veliko hrane mi ne preostane). Nič ni zagotovo, ampak mene zanima vaše mnenje oz. kaj lahko storim glede tega. Obstajajo testiranja za to? Ospen tablete sem jemala že pred leti in nikoli ni bilo reakcije.
Zelo bom vesela vsake informacije.
Hvala vnaprej in pozdrav vsem.

New Report

Close