alergija na otr. čevlje???
Imam 12 mesecev starega sina. Kupili smo mu Cicibanove čevlje iz serije first steps. Do tega vikenda jih je imel vedno obute na nogaviške (prb. mesec dni), zdaj je bilo pa res vroče in smo mu jih obuli na boso nogo. Groza!!! Kjer se je čevelj dotikal noge je dobil takšne gobe, kot bi ga opekle koprive. Takoj, ko smo čevlje dali dol, je začelo izginjati in v 10 do 15 minutah ni bilo več sledi o gobah. Nismo bili prepričani, da so res čevlji, zato sem ga čez nekaj ur spet obula na bose noge in isto. Če ima nogavičke je v redu. Je komu to znano?
LP in hvala za odgovore!
Zora
Žal sem šele danes opazila tole vprašanje. Mi smo imeli enake težave pri hčerki, ki je sicer hud atopik. Tam kjer se je obutev dotikala kože je nastal hud izpuščaj in ko smo jo sezuli je bil na nogi viden popoln odtis obutve. Z možem sva prišla do zaključka, da izpuščaj povzroča intenzivno fizično draženje kože, ki ga povzroča dotik obutve na goli koži. Tisto poletje (stara je bila leto in pol) pač ni nosila čevljev na boso nogo, ampak vedno le na nogavičke ali pa je bila bosa (precej lahko izvedljivo, dokler je otrok veliko v vozičku). Naslednje leto težav ni bilo več, čeprav alergije sicer ostajajo.
Lp, Maja