alergija na obrazu
Na obrazu se mi večkrat pojavi alergija- rdečica, otečene veke,izsušena koža. Zdravila sem se z beloderm kremo in Zyrtec tabletami. Alergija se mi pojavi če se namažem s kakšno kremo za obraz. Pozimi moram dati neko kremo na obraz, ker drugače imam ful suho kožo. Ne vem točno na katere sestavine sem alergična. Mogoče kdo ve za kakšen spisek alergenih kozmetičnih sestavin? Ali mi lahko priporočate kakšno kremo za obraz? Upoorabljala sem eucerin, alvene. Poleti nimam težev, pozimi pa koža peče, včasih pa večja reakcija. Hvaležna bom za kakršenkoli nasvet
Točno tako se tudi meni pojavi, ko se pregrešim (alergija na jajca in mleko) ali pa od mrzlega vetra…
Zvečer se vedno namažem z Unquentum Emolliensom, ki ga hči (ima atopični dermatitis) dobi na recept za nego telesa. Prav tako se namažem, preden grem na mrzel zrak. To mazilo kožo izdatno namasti in tako preprečuje izsušitev.
Od kozmetike pa Vichy.
Lep pozdrav, T.
ja jaz sem v tem letu tudi takšna. prejšnji dan pojem npr. bolonese omako, zjutraj sem cela v izpuščajih (samo obraz, pa grozno srbi). enako dobim po koščičastem sadju (svežem, kuhanem, marmeldaha iz njega), vseh oblikah paradižnika, in pomarančah. in ja začelo se je konec januarja, pa sem mislila da je cvetenje. ja je bilo cevtenje, vedno ko sem bila na zraku, ko je bilo lepo vreme. kako me je zavajalo pol leta. pol pa je mož na morju ugotovil, da ko jem breskvo, ali pijem harmony od zale. ja sem ko je bilo lepo vreme, precej hodila v hribe in ja pila to zalino vodo.
ja pa nekih klobas ne smeme, tako da najbrž da je problem tudi v konzervasnih.
mažem se lahko le z hladilno kremo iz lekarne. pa kljub vsemu da se držim očitno pojem še kaj, ker včasih se zjutrja vseeno zbudim v izpuščajih.
a, ja mi je v lekarni svetovala da kupim od vichy-a, za problematično kožo, sem se 2x namazala, pol pa sem imela obraz v drobnih mehurčkih. tako da ja zaenkrat samo ta krema iz lekarne, na izpuščaj pa elocom, imam smao tega doma. druga mi noče napisat, razen claritine proti alergiji.
Jaz nisem mogla verjet, ampak je res. Poleti so se mi začele po enem zapestju in po členkih roke delat taki rjavi madeži, kot kožne pege, in to so se pojavili iznenada in to ogromno njih. čist mi je bilo čudno, da bi bile to starostne ali sončne pege. in sem malo pomislila in sem takrat cel teden vsak dan na polno jedla breskve in nektarine. in sem jih nehala jest in po enem mesecu so pege izginile. še zdaj mi ni jasno.
pred nekaj dnevi sem v Mullerju kupila še eno kremo za dojenčke, sedaj se mažem po obraz z njo, težav zaemkrat še nimam. Vita-Horm krema za dojenčke. narejena bi naj bila iz olj: avokada, lanolina, kakao maslo in drugih blagih olj in maščob. a, ja meni se zdi da ima malo vonj po ribjem mazilu, vendar ne intenzivno, pa ko se razmaže je kot bi se mazala z vodo, takoj se vpije. je v tubi, našla pa sem jo pri otroški kozmetiki, ko sme iskala šampon za našo sončico.