Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija ALERGIJA NA NUVARING?

ALERGIJA NA NUVARING?

Pozdravljeni,

zanima me ali je možno, da bi bila alergična na kontracepcijske obročke Nuvaring.
6 aprila letos sem začela z jemanjem. Prej sem imela Mireno 5 let in sem jo odstranila, ampak mi je ginekolog raje dal Nuvaring (glede na moja leta- 49). Nikoli nisem imela nobenih problemov s kontracepcijskimi sredstvi, niti z Nuvaring. Zanima me ali je možno, da bi zaradi Nuvaring postala alergična. Alergija se je pojavila takoj po vstavitvi Nuvaring in sicer, kot, da bi bila alergična na cvetni prah oz. prah. Začelo mi je teč iz nosu, oči so me pekle in stalno sem kihala. Po enem tednu sem šla k splošni zdravnici, katera mi je predpisala Claritine in Nasonex. Po enem tednu jemanja se stanje ni čisto nič izboljšalo. Šla sem nazaj do zdravnice in prosila za Telfast. Z jemanjem le-tega se je stanje izboljšalo. Pred enim tednom mi je zmanjkalo Telfasta in sem bila čez vikend prav uboga- isto kot na začetku. S ponovnim jemanjem se je stanje umirilo. Pri pulmologu sem bila že dvakrat in glede na to, da se ob deževnih dnevih stanje ne izboljša, je izrazil dvom, da bi bila alergična na cvetni prah.
Ker alergija sovpada z vstavitvijo Nuvaringa, sem pomislila, da je mogoče to vzrok. V nedeljo sem ga odstranila ampak razmišljam, da ga po enem tednu ne bi ponovno vstavila, da vidim, če je res to.
Kaj mislite glede tega? Mislite, da je možna takšna alergija na Nuvaring?

Hvala in lep pozdrav,

New Report

Close