Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Alergija na NSAR in epiduralna

Alergija na NSAR in epiduralna

Spoštovani,

od najstništva imam diagnosticirano hudo alergijo na nesteroidni antirevmatik, ki se je pokazala z zastojem dihanja ob zaužitju protibolečinske tablete. Takrat so mi zdravniki dejali, da pod nobenim pogojem ne smem vzeti zdravil, ki spadajo v skupino NSAR, torej aspirin, ketonal, naklofen, nalgesin,… vzamem lahko paracetamol, torej lekadol ipd., ali pa od močnejših kak Zaldiar npr. Noseča sem 28 tednov in seveda razmišljam o poteku poroda, zato me zanima, kako je z epiduralno, sklepam, da vsebuje NSAR in je nesmem vzeti? Obstaja tudi kakšna druga opcija za lajšanje bolečin, najbolj poznana je namreč ta, tudi najbolj jo pohvalijo, za druge redko slišim.

Najlepša hvala za odgovor.

ne, EA ne vsebuje NSAR ampak anestetik. Poleg EA pa obstaja še intravenska “Ultiva”, katere učinkovina je remifentanyl (ultrahitro razpadajoči fentanyl), ki si ga nosečnica med popadki sama odmerja s pritiskanjem na gumb nadzorne konzole. Obe metodi sta zelo učinkoviti.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close