Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija alergija na novalac

alergija na novalac

Prosim pomagajte,

Imam 2 mesece starega sina. Od prvega meseca dalje pije Novalac. Pred dobrim tednom dni so se mu na bradi pojavili rdeči mazoljčki, ki so bili v sredini bele barve. Čez noč pa je na bradi postala koža trda na dotik in vsa rdeča, zato sva se odpravila k zdravnici. Predpisala nama je v lekarni narejeno kremo in v roku 3 dneh se je koža povrnila v prvotno stanje. Sedaj je dobil rdeče mazolje po licu. Priporočila mi je, da naj zamenjam mleko z sojinim in če bodo pikice v 1 tednu izginile pomeni da je alergičen na mleko.
Zanima me, če je to alergija ? Drugih problemov nima. Strah me je da bo imel po sojinem mleku krče, probleme z odvajanjem blata ( sedaj 2 krat na dan ) in ali je sojino mleko zadostno za njegov razvoj saj ne uživa nič drugega ?
Hvala za odgovore

Sojino mleko je zadostno, a če ima otrok neredno odvajanje, ni ravno priporočljivo, ker še bolj zapira. Vendar če otrok kaka dvakrat na dan, najbrž ni nevarnosti, da bi ga zaprlo. Je pa soja tudi alergen. Jaz bi na vašem mestu poskusila s Pregominom in vztrajala kakšne tri tedne. Dobi se samo v lekarnah in ni ravno poceni.

New Report

Close