Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Alergija na nikelj

Alergija na nikelj

Lp!
Imam alergijo na kovino nikelj. Ne nosim nakita, uro imam stainless, problem pa imam s kožo na trebuhu od gumbov in pasov. Izpuščaj se mi pojavi en do dvakrat letno in ravno zdaj se že tri tedne ubadam s srbečico. Mažem si s fenistilom, a mi ne pomaga. Spraskam se tudi do krvi in prizadet del kože se mi začne “solziti”. Kako naj si pomagam, s katerim mazilom? Prosim za pomoč, ker ne zdržim več!!!
Hvala

preveri da ni slučajno herpes, sicer pa kožo neguj, maži dokler se ne posuši z kremo ki vsebuje cink, potem pa z bepanthenom, pa pazi da boš imela vedno majico v hlače, da ti kovina ne pride v stik z kožo.

čez gumb moraš našit krpico
pasove imam jaz oblepljene s selotejpom
nobena krema ne pomaga, ker je to kontaktna alergija
ko alergen odstraniš, se ranice same lep zacelijo

jaz imam enako zadevo. in to poleti, ko ne nosim spodnjih majčk.
Preprečiti moraš stik (direkten) kovine s kožo.

Čisto enostavno!

Prelepi selotejp čez notranji gumb, ali pa naj ti zamenjajo kovinski gumb s plastičnim. Nekateri gumb prebarvajo z lakom za nohte (jaz še tega nisem probala).
Ko boš to naredila, se bo stanje čez noč izboljšalo.

sREČNO.

Trenutno vnetje si lahko pozdraviš s kortikosteroidnim mazilom, kot npr. Advantan, Elocom…, ki ga dobiš na recept. Z njim se namažeš zelo na tanko in samo parkrat, potem pa obvezno izogibanje kontaktu s kovino! Kako, so ti svetovali že zgoraj.

New Report

Close