alergija na nakit?
V ušesih imam luknjice že več kot deset let. Na začetku sem nosila srebrne uhane, pa se mi je vedno naredila srbeča bulica. Potem nekaj let sploh nisem nosila nakita, dokler nisem dobila za darilo lepih uhančkov iz belega zlata. Te uhane nosim že eno leto, pa se mi vedno na njih naredi obloga, ki ima neprijeten vonj- kot da se uho gnoji, čeprav jih pogosto čistim. Ko sem jih danes dala ven, sem v levem ušesu opazila, da je luknja za uhljem zelo velika in krvava, otipa se tudi majhna oteklina. A je možno, da je to alergija na zlato? Pred tremi leti sem si dala tudi piercing v popek (strokovno in aseptično), pa mi ga je telo po enem letu kar izvrglo- najprej je koža poredla, kar naprej se je nabiral gnoj in na koncu se je kožica tako stanjšala in posušila, da je uhanček izpadel. A to pomeni, da ne bom smela nositi nobenega “prebadajočega” nakita več? Prosim za vaše mnenje.
Ja, vse mi je znano. Ne nosim ure, ne prstanov, ogrlic, zapestnic, uhanov. Na srečo nisem alergična na zlato, ampak na srebro in kič. Ampak sem se tako ali tako odvadila vsega nakita. Uhane nosim le takrat, ko se odpravim ven, na lepše. Drug dam pa imam podobno oblogo v luknjicah kot vi. Ni hudega, po tuširanju izgine. Pri drugem nakiti pa sem vedno dobila izpuščaje. Rdeče, srbeče pikice. Zdaj že v večini zlatarn prodajajo tudi nealergijski nakit. Mislim da je brez niklja. To je kovina, ki najpogosteje povzroči alergijo. Mislim pa, da jo celo uporabijo pri zlatem nakitu. Nisem prepričana, ampak mislim, da je znotraj, na zunaj pa obložijo z zlatom. Mogoče od tod alergija, ki mislite, da jo povzroča zlato.