Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija alergija na mleko – kako ste posumili

alergija na mleko – kako ste posumili

Na plenici pri dojenem dojenčku sem med blatom začela opažati kri (koščki, včasih nitke). Po nasvetu sem poskusila in nisem pila mleka oz. sem postala pozorna na to, kdaj se kri pojavlja. Ugotovila sem, da je (slučajno?) povezano z mojim pitjem mleka oz. jogurtov. ZAnima me, kako ste tisti, ki imate potrjeno alergijo na mleko to začeli opažati? Hvala in LP, mrož

popolnoma enako, le pri treh mesecih starosti.
pOJDITE ČIMPREJ NA TESTIRANJE!

Ajša – iz katerega konca ste in kam ste šli na testiranje, kako izgleda….a ste bili pozitivni…..Hvala, mrož.

Pozdravljen, mrožek!

Smo iz Štajerskega konca, začelo se je pri enem mesecu starosti, test(določanje spec IgE v krvi) je bil takoj pozitiven, zato bila mama na dieti do konca dojenja. Sedaj je otrok star 2,5 leti . Na kontrole hodimo na pol leta, stanje se samo slabša.
Smo še na pregominu in brezmečni dieti. Ampak popolni dieti tudi brez mlečnih beljakovin.
Srečno.

Pozdravljeni!
Stari smo 16.mesecev. Do sedaj smo pili in jedli vse mlečne izdelke, ki so na voljo v vsaki trgovini. Deklico sumijo, da je alergična na penicilin,zato so ji odvzeli kri, kjer naj bi določili spec IgE na penicilin in še na nekatere druge stvari (mleko,jajčni beljak in rumenjak). Alergija na mleko je pozitivna in sicer spec IgE na kravje mleko: 0,71 kU/L.Deklica nima nobenih znakov alergij. Druge vrednosti so bile ok.
Bili smo nekajkrat prehlajeni,dvakrat je prebolela bronhitis in angino,pa vneto grlo.
Sedaj naj bi imeli brezmlečno dieto.

Cau,cau

Oj,
tudi mi smo danes dobili izvid iz bolnišnice za našo 5 mesečno pupo in je pozitiven. Preboleli sva adeno virus, ko so naredili test tudi za slednje. Naša punca ni imela nobenih znakov alergij! Danes gremo po sojino mleko in samo upam, da bo spila vsaj toliko kolker pije do sedaj (zelo neješča).

Poročam, kako je bilo. Še sreča, da obstaja tale forum!

Zdravo!
A mi lahko prosim poveste koliko visok je spec.Ige na mleko in kolikšen je celokupni IgE?
Hvala!

Oj Špela,
predvidevam, da sprašuješ mene. Zato torej, na izvidu piše dobesedno takole: IgE na mleko: 0,67 kUA/I, razred 1. Sem klicala pediatra in je rekel, da je test pozitiven od vrednosti 0,35 in ima naša hčera le lažjo obliko alergije vendar je pozitiven in se mora takorekoč zdravit. Le ta pa bi s časom (nezdravljenja) postala vedno bolj očitna (atiopični dermatitis-upam da sem prav napisala, koprivnica ipd..). Počasi se navajava na Pregomin in mislim, da bo šlo (kot da ima izbiro uboščka).

Lp,

Če si opazila povezavo z mlekom ali jogutri, bodi tudi sicer pozorna, kaj vsebuje tvoja hrana. V Sloveniji je precej kupljenih izdelkov konzerviranih z mlečno kislino (preveri tudi, kateri E je to, mislim, da 262 ali 267, nisem prepričana), pa tudi kruha, ki bi bil čisto brez mleka, se dobi bolj malo. Pa tudi maslo, laktoza, mlečne beljakovine, mlečne bakterije. Iz prehrane izloči vse, pa če opaziš razliko, je to to.

a res?
jaz se spomnim da je imel dostikrat kri v blatu, samo so mi v pediatrični dejali da je to od tega ker prepogosto kaka.
no ja

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Počasi umira kdor postane suženj navade, ponavljajoč vsak dan iste poti, kdor ne zamenja prestave, kdor ne tvega in zamenja barvo oblek, kdor ne govori tistemu, ki ga ne pozna. Pablo Neruda

Ali so imeli vaši otroci, tisti ki so alergični na mleko tudi močne kolike cel dan. Moj sicer še ni bil na testiranju, je pa že na Pregominu in ima ponovno izpuščaje po obrazu in vrnile so se kolike ki se pojavljajo dokler se ne pokaka vsaj tri ure prej…Je pravi revček cele dneve, krči se začnejo že ob petih zjutraj.

New Report

Close