Alergija na mleko in jajca – zajtrk
Prosim za kakšno idejo kaj še lahko ponudim svojemu sinu za zajtrk ob tej alergiji. Zdi se mi, da je preveč enolične zajtrke. Je predvsem: zelenjavne namaze, mlečni riž, riževe, ovsene,…kosmiče z mlekom (pregomin), polento z mlekom, Gea margarino, marmelado, potem se pa že počasi konča. Če ima še katera kakšno idejo, bom zelo hvaležna. To idejo moram posredovati tudi naprej v vrtec, saj imajo iste pomisleke kot jaz.
Hvala.
Lep pozdrav,
Maja
Jast svojima dajem za zajtrk tudi Valsoia namaz. Zelo rada imata tudi gres kašo Miluvit od Milupe kupim jo v Mullerju je brez mleka in jajc. Kašo kar malo potresem z Nesquk kakavom ta ne vsebuje notri nič prepovedanega kupujem pa italijanskega in ne nemškega se dobijo dve vrsti. Pa kakšen jogurt od Valsoie ali Provamela. Spečem jima tudi včasih palačinke. LP
Krasna jed se naredi iz ajde ali prosa.
Ajdo ali proso (lahko tudi rozine ali drugo suho sadja) se skuha na vodi (najbolje zvečer, da se čez noč ohladi). V teflonski posodi se prepraži na lističe narezane mandeljne (Hofer), ko zarumenijo se čez polije javorov sirup, da vse skupaj karamelizira. Na mandeljne se strese ajdo ali proso, se popraži, če ni alergije na cimet se doda še tega. Serviramo politega s sojinim desertom, lahko dodamo pretlačeno banano…
Moja otroka obožujta to jed.
lp-mojca